Ιστορική ημέρα ήταν για το Καρπενήσι και την Ευρυτανία η Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, κατά την οποία ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος.

Η υποδοχή του νέου Μητροπολίτη έγινε στη Σήραγγα Τυμφρηστού, από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη και τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιό. Με μεγάλη αυτοκινητοπομπή ο Μητροπολίτης κατευθύνθηκε στον Ι.Ν Παναγίας, όπου τον υποδέχτηκαν θερμά ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νικόλαος Σουλιώτης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Κοντογεώργος, ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, ο αρχηγός του κόμματος "Τελεία" κ. Απόστολος Γκλέτσος, ο δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής καθώς και πληθώρα βουλευτών, αντιπεριφερειαρχών, περιφερειακών συμβούλων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, προέδρων τοπικών κοινοτήτων, αλλά και εκατοντάδες απλοί πολίτες.

Υπό τη συνοδεία της φιλαρμονικής του δήμου και στρατιωτικού αγήματος, ο νέος Μητροπολίτης Καρπενησίου έφτασε στην κεντρική πλατεία, όπου προσφωνήθηκε και καλωσορίστηκε από τον κ. Σουλιώτη και τον περιφερειάρχη ο κ. Κώστα Μπακογιάννη. Ακολούθησε αντιφώνηση από τον Μητροπολίτη Γεώργιο, ο οποίος ευχαρίστησε τον δήμαρχο, τον ιερό κλήρο και τον κόσμο του Καρπενησίου για τη θερμή υποδοχή, τονίζοντας ότι ήρθε στο Καρπενήσι για να διακονήσει και όχι να διακονηθεί.

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, ο τοποτηρητής Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος παρέδωσε στον κ.κ. Γεώργιο την ποιμαντορική ράβδο ενώπιον του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου. Ακολούθησε η τελετή ενθρονίσεως, με ανάγνωση του προεδρικού διατάγματος από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμη.

Εν συνεχεία στο ιερό βήμα ανέβηκε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ιδού του Πάσχα! Στο Καρπενήσι ήρθε νωρίτερα το Πάσχα», ενώ με τη σειρά του και ο κ. Τέρενς Κουίκ τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Είσαστε σε έναν τόπο που έχει ανάγκη από φωτισμένους Ιεράρχες, ειδικά σε μέρες κρίσιμες που βιώνουμε». Κατόπιν, ο κ.κ. Γεώργιος επισκέφθηκε τον τέως Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Νικόλαο, ο οποίος του ευχήθηκε ολόψυχα να επιτύχει στο έργο του. Στην ενθρόνηση παραβρέθηκε και ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.