Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 22 Απριλίου 2016 στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα, η εκδήλωση  “Εισοδεύοντας στη Μεγάλη Εβδομάδα“, με ύμνους από τις ακολουθίες της Κυριακής των Βαϊων και του Μεγάλου Σαββάτου, όπως επίσης και από τις ακολoυθίες του Αγίου Σπυρίδωνος, το σκήνωμα του οποίου λιτανεύεται αμφότερες τις ημέρες. Παρέστησαν ο επιχώριος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος και ο Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος.

Την εκδήλωση προλόγησε μέσα από λογοτεχνικά κείμενα ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ. Κερκύρας Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ενώ τους ύμνους παρουσίασε η Χορωδία της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως “Ο Άγιος Αρσένιος" , υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου κ. Γεωργίου Λαδοβρέχη και η Χορωδία του Ιερού Προσκυνήματος του Αγίου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Σπυρίδωνος Μπόχαλη.

Στο μέσον της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, απένειμε τον Χρυσούν Σταυρό του Αγίου Σπυρίδωνος, που αποτελεί την ύψιστη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως, στον πρωτοψάλτη κ. Σωτήριο Βογιατζόγλου, για την προσφορά του στην Τοπική Εκκλησία.

Την εκδήλωση έκλεισε ο κ. Νεκτάριος ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους χορωδούς και τους χοράρχες, ανέφερε ότι η Ανάσταση του Χριστού αποτελεί για την Ορθόδοξη Εκκλησία την κορύφωση της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους. Ο Κύριός μας δια του θανάτου, νίκησε το θάνατο και μας έδωσε τη δυνατότητα της ζωής και της αιωνιότητας. Είθε η Μεγάλη Εβδομάδα να δώσει κατάνυξη, μετάνοια, μα πάνω απ’όλα αγάπη και συγχωρητικότητα, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.