Για πολλούς ανθρώπους στις μέρες μας κάποια πράγματα που μοιάζουν αυτονόητα δεν είναι και τόσο. Ένα πιάτο ζεστό φαγητό, λίγο ψωμί, είδη πρώτης ανάγκης. Συνάνθρωποι σε όλη την ελληνική επικράτεια περνούν πάρα πολύ δύσκολα. Ο Πειραιάς δεν θα μπορούσε ν’ αποτελέσει εξαίρεση. Πολλοί άνθρωποι στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας δοκιμάζονται καθημερινά. «Παλεύουν» για τα προς το ζην. Αρκετοί δεν τα καταφέρνουν.

Γι’ αυτούς υπάρχει ο Ολυμπιακός. Ο Σύλλογος που επί 365 μέρες τον χρόνο βρίσκεται δίπλα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Άλλοτε λειτουργώντας μόνος και άλλοτε όντας συμπαραστάτης κάποιου οργανισμού, ιδρύματος ή, όπως σήμερα, στην προσπάθεια της Μητρόπολης Πειραιά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Ιωάννης Βρέντζος, βρέθηκε την Παρασκευή 22 Απριλίου το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά για να προσφέρει χαμόγελο και ελπίδα σε ανθρώπους που ανήκουν στις πλέον ασθενείς οικονομικά και κοινωνικά ομάδες. Μαζί με τον Διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος, κ. Κυριάκο Δουρέκα, μοίρασαν είδη πρώτης ανάγκης σε εκατοντάδες ανθρώπους που δε μπορούσαν παρά να αισθάνονται ευγνωμοσύνη. Παράλληλα δόθηκε και χρηματική ενίσχυση, πέρα από τα αγαθά, αφού οι ανάγκες είναι τεράστιες. Ο Ολυμπιακός δεν γύρισε την πλάτη αλλά νοιάστηκε γι’ αυτούς τους ανθρώπους και βοήθησε σε πολύ «ιδιαίτερες» μέρες αφού βρισκόμαστε πια λίγες μέρες πριν από την Ανάσταση.

Παρών φυσικά ήταν και ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ, ο οποίος επιτελεί επίσης σπουδαίο κοινωνικό έργο όλο το χρόνο. Αναφερόμενος στην διαρκή προσφορά του Ολυμπιακού, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον κ. Βρέντζο και εξήρε τη διάθεση που δείχνει ο Σύλλογος, ύστερα φυσικά και από επιθυμία του προέδρου, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, να βοηθάει όλους όσοι έχουν ανάγκη.

Ο κ. Ιωάννης Βρέντζος, ανέφερε: «Είναι τιμή και ευλογία για όλους εμάς στην οικογένεια του Ολυμπιακού που έχουμε τη δύναμη και συμπαραστεκόμαστε σε αυτό το θεάρεστο έργο της Μητρόπολης Πειραιώς. Πραγματικά, εκ μέρους όλης της οικογένειας του Ολυμπιακού και του Προέδρου της, του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, θέλουμε να σας συγχαρούμε για την προσπάθεια που γίνεται. Στηρίζετε όλο τον λαό του Πειραιά, στηρίζετε πραγματικά τον τόπο μας. Σας ευχαριστούμε πολύ εκ μέρους όλου του λαού του Πειραιά».

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος είπε: «Ο Θεός έγινε άνθρωπος και ήρθε και μπήκε στις σκληρές συντεταγμένες της φθοράς στο χώρο και τον χρόνο, για να μας κηρύξει τη μεγάλη αξία που έχει ο κάθε άνθρωπος. Μια αξία ανυπέρβλητη. Αυτές λοιπόν τις πραγματικές και ουσιώδεις αρχές του αληθινού ανθρωπισμού μας κηρύσσει η Ανάσταση του Χριστού και το πάθος του Θεού για όλους εμάς. Γι' αυτό και η Αγία μας Εκκλησία καθημερινά το κάνει πράξη. Γιατί τον άνθρωπο τον ανεβάζει πάνω από τα σύμπαντα, στον θρόνο του Θεού, στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού του τελείου Θεού και τελείου ανθρώπου.

Σ' αυτόν τον αγώνα της Μητροπόλεως συμπαραστάτης δόκιμος και αληθινός είναι η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο κ. Βρέντζος ο οποίος έχει την ιδιαιτάτη τιμή να εκπροσωπεί τον Ολυμπιακό και τον Πρόεδρό του τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, συμπαρίσταται με όλη τη δύναμη της ύπαρξής του στο έργο της Μητροπόλεως. Στο έργο της φιλαλληλίας και της συμπαράστασης στον ανθρώπινο πόνο. Ζούμε σε μια πολύ δύσκολη εποχή που απομειώνονται οι ανθρώπινες αξίες και κατά την οποία, όπως το βιώνουμε, η οικονομική κρίση είναι το αποτέλεσμα μιας βαθειάς σοβούσης ηθικής κρίσεως.

Χρειάζεται η ενότητα όλων μας, ο συναγερμός όλων μας, αλλά προπάντων η θεϊστική αναγωγή μας. Γιατί χωρίς Θεό όλα επιτρέπονται. Εύχομαι αυτό το πνεύμα της της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συναντίληψης, της αγάπης, της ειρήνης και της χαράς που είναι το μήνυμα της Αναστάσεως να καταλάμψει στις καρδιές και τις συνειδήσεις όλων των ανθρώπων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη μας.

Εύχομαι δύναμη και ευλογία από τον Αναστημένο Κύριό μας. Το σθένος και τη χάρη και την ευλογία της πίστεώς μας να τα έχουμε όλοι στις καρδιές μας. Έτσι θα είμαστε νικητές. Όπως ακριβώς νικητής του θανάτου και της φθοράς είναι ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός. Μας χάρισε τα δώρα αυτά της Αναστάσεως και της δυνάμεώς Του. Χρόνια πολλά καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση σε όλους».