Αρχική » Τα κάλαντα του Λαζάρου στην Πάτρα

Τα κάλαντα του Λαζάρου στην Πάτρα

από kivotos

Ξαναζωντάνεψε το λησμονημένο έθιμο με τα Κάλαντα τού Λαζάρου στην Πάτρα, από το Λύκειο Ελληνίδων Πατρών. Πλημμύρισαν οι δρόμοι της Αχαϊκής πρωτεύουσας, από τις φωνές των παιδιών τού Λυκείου Ελληνίδων, τα οποία με τις παραδοσιακές ενδυμασίες και κρατώντας λουλούδια, τραγούδησαν τα κάλαντα της Αναστάσεως τού Λαζάρου, προμηνύοντας την Μεγάλη Εβδομάδα και την λαμπρή Εορτή τού Πάσχα.

Τό Λύκειο Ελληνίδων επεσκέφθη τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο ο οποίος στέκει στο πλευρό και εμψυχώνει την όλη προσπάθεια για την διατήρηση της Ελληνορθόδοξης Παράδοσης και τα παιδιά τραγούδησαν τα κάλαντα, προσφέροντας στον Μητροπολίτη τα παραδοσιακά νηστήσιμα κουλούρια, τα λαζαράκια.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τα παιδιά και τα επαίνεσε όπως και την πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων κ. Αικατερίνη Πολυκρέτη, τα μέλη τού Διοικητικού Συμβουλίου, τούς δασκάλους και τις δασκάλες τού Λυκείου και επανέλαβε και τόνισε ότι ο ίδιος και γενικα η τοπική Εκκλησία θα είναι πάντα κοντά τους στην ωραία προσπάθεια για την διατήρηση της Ελληνορθόδοξης παραδόσεώς μας.

Το Λύκειο Ελληνίδων Πατρών, συμπληρώνει εφέτος 40 χρόνια από την επανίδρυση του. Για το λόγο αυτό προγραμματίζονται λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις κατά μήνα Οκτώβριο 2016 με την συμμετοχή 50 ακόμη Λυκειακών παραρτημάτων από όλη την χώρα. Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν από τον Ιερό Ναό τού Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών και θα τελούν υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ