Μέσα σε έντονα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα τελέστηκε το απόγευμα της Μ. Πέμπτης 28 Απριλίου 2016 η Ακολουθία των Αγίων Παθών, στο Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου και την παρουσία πλήθους πιστών.

Στο κήρυγμά του ο κ. Νεκτάριος σημείωσε ότι το συνέδριο που καταδίκασε σε θάνατο τον Ιησού Χριστό, χαρακτηρίστηκε στους αιώνες, όχι μόνο ως άδικο, αλλά και ως παράνομο. Το εγωιστικό συμφέρον των Γραμματέων και Φαρισαίων, ανέβασε τον Κύριό μας επί του Σταυρού. Η κάλαμος βάφτηκε με το Αίμα του Χριστού, για να υπογραφεί η καταδίκη Του.

Επιπροσθέτως ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι όλοι οι πιστοί επί τόσους αιώνες ατενίζουμε τον Κύριό μας να πάσχει πάνω στο Σταυρό, για εμάς. Διότι μας εξαγόρασε εκ της κατάρας του Νόμου και μας εισήγαγε στον Παράδεισο. Μας έδωσε τη δυνατότητα της διαπροσωπικής σχέσεως μαζί Του και της Θεώσεως. Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που και σήμερα υβρίζουν και αθετούν το Χριστό.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας προέτρεψε τους πιστούς να γονατίσουν ικετευτικά ενώπιον της Εσταυρωμένου, ευχαριστώντας Τον για τις πλούσιες δωρεές που έχουν λάβει. Ας ομιλήσει ο Λυτρωτής μας στη καρδιά μας και να πορευθούμε στο δρόμο της μετανοίας και της Θεώσεως, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.