Αρχική » Ψήφισμα στήριξης του Κοσμήτορα Μ. Κωνσταντίνου από το Τμήμα Θεολογίας του Αριστοτελείου

Ψήφισμα στήριξης του Κοσμήτορα Μ. Κωνσταντίνου από το Τμήμα Θεολογίας του Αριστοτελείου

από kivotos

Το Τμήμα Θεολογίας στη Συνεδρία αριθμ. της 14ης Απριλίου 2016 ασχολήθηκε με το θέμα των α­πειλών, των κατηγοριών και των επιθέσεων που δέχεται ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.  και ύστερα από συζήτηση αποφάσισε­ τα εξής:

1. Τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Θεολογίας στηρίζουν ανε­πιφύ­λα­κτα τον Κοσμήτορα κ. Μι­λτι­άδη Κωνσταντίνου απέναντι στις α­νοί­­κειες επιθέσεις που δέχεται και εκφρά­ζουν την συμπαρά­στα­σή τους στο έργο καλ­λω­πι­σμού και συντήρησης του κτηρίου της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ­σα­λονίκης.

2. Ίσως είναι περιττό και να λεχθεί, αλλά θέλουμε να ενη­με­ρώσουμε κάθε άν­θρω­πο καλής θέλησης, ότι δεν υπάρχει καμιά «εικο­νοκλαστική τάση» στη Θεολογική Σχολή, όπως διαδίδουν ο­­­ρι­σμένοι. Εδώ και χρόνια λειτουργεί πλήρως εικο­νο­γρα­φη­μέ­νος ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος και κάθε Πέμπτη εκεί ασκού­νται οι φοιτητές στις ι­ε­ρές Ακολουθίες της Εκκλησίας. Την ευθύνη για τη συντήρηση του ναού είχε ανέκαθεν και εξακο­λου­θεί να έχει η Κοσμητεία.

3. Ανάλογες εικόνες κοσμούν τόσο την Αίθουσα Συνεδριάσεων, όσο και τις Αίθουσες Διδασκαλίας και των δύο Τμημάτων της Θεολογικής Σχολής.  Υπάρχει επίσης η σκέψη και η πρόταση, στον πρώτο όροφο της Σχολής και σε εμφανέστατο σημείο, να αγιογραφηθεί ο Χριστός (ψηφιδωτό) σε μία θαυμαστή σύνθεση με αγίους της Θεσσαλονίκης.   

4. Οι καθηγητές του Τμήματος δεν πρέπει να θεωρούνται υπεύ­θυνοι για ακραίες συμπεριφορές ε­λά­χιστων φοιτητών, έστω κι αν αυτοί επικαλούνται ορισμένους από αυτούς για να καλύψουν τις ενέργειές τους. Το σύνολο των καθηγητών δη­­λώνει απε­ρί­φρα­­στα, ότι κα­νείς δεν υποκινεί φοιτητές σε βί­αι­ες ή έκνομες ενέργειες.

5. Στο Τμήμα μας αναπτύσσεται ελεύθερα η επιστημονική γνώση, δι­­­δάσκεται η θεολογία  σε ένα ευρύ φάσμα γνωστικών α­ντι­κει­μέ­νων που αφορούν την αλήθεια για το Θεό και τα ουσιώδη της ζωής του αν­θρώ­που και της κοινωνίας. Έτσι μορφώνονται οι φοι­τη­τές προκειμένου να δια­κο­νήσουν στην Εκκλησία, στην Εκπαί­δευ­ση και ευρύτερα στην κοινωνία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ