Αρχική » Συσκέψεις στην Κρήτη για την προετοιμασία της Μεγάλης Συνόδου

Συσκέψεις στην Κρήτη για την προετοιμασία της Μεγάλης Συνόδου

από kivotos

Στα πλαίσια της προετοιμασίας της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, τόπο συγκλήσεως της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, διευρυμένη σύσκεψη. Στην συνάντηση μετείχαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. της ΟΑΚ, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Βουλγαράκης, οι Δήμαρχοι Πλατανιά και Κισάμου κ. Μαλανδράκης και κ. Σταθάκης, ο Γενικός Δντής της ΟΑΚ, Δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ο Στρατηγός Περιφερειακός Διευθυντής Αστυνομίας Κρήτης, ο Ταξίαρχος Διοικητής της 5ης Ταξιαρχίας Κρητών, ο Περιφερειακός Διευθυντής Λιμενικού, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης, η Αερολιμενάρχης Χανίων, το Προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, ο Πρόεδρος Ξενοδόχων Χανίων, ομάδα Σαμαρειτών ΕΕΕ Κισάμου, ομάδα συνεργατών του Οικουμενικού Πατριαρχείου από Αμερική, ως και άλλοι εμπλεκόμενοι Φορείς.

Ο Επίσκοπος Κισάμου χαιρέτισε και καλωσόρισε όλους τους εκλεκτούς παρόντες, ιδιαιτέρως δε τον Σεβ. Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, και αναφέρθηκε εις το «μέγα, ιστορικό και οικουμενικό» γεγονός της συγκλήσεως της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου ως και της σπουδαιότητος Της για την Μεγαλόνησο Κρήτη. Ευχαρίστησε δε τους εμπλεκομένους φορείς δια την αγαστή και ουσιαστική συνεργασία και συναντίληψη.

Ακολούθως ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ αφού μετέφερε τις ευχές και την ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ευχαρίστησε τον Σεβ. Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΟΑΚ κ. Αμφιλόχιο ως επίσης και τον Γενικό Δντή Δρ. Κωνσταντίνο Ζορμπά δια το βάρος της ευθύνης που η Ορθόδοξος Ακαδημία έχει επωμιστεί και αναφέρθηκε εις το Πρόγραμμα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, σημειώνοντας πως το ιστορικό αυτό γεγονός «αφορά ολόκληρη την Κρήτη, η οποία το έχει αγκαλιάσει με πολύ αγάπη και σεβασμό». Ακολούθησε συζήτηση επί του προγράμματος και διευκρινιστικές ερωτήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ