Την Κυριακή 22 Μαϊου 2016 ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ιερό Ναό  της Υ.Θ. Κουκαμιώτισσας, στο χωριό Χωρεπίσκοποι.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας σημείωσε ότι η Αγία μας Εκκλησία μάς καλεί να βιώσουμε την παρουσία του Αναστάντος Χριστού στη δική μας ζωή. Ο Κύριός μας καταδικάστηκε σε σταυρικό θάνατο διότι συνετάραξε την καθεστηκυία τάξη της τότε εποχής. Δίδαξε στους ανθρώπους να ζουν με ανθρωπιά, με αγάπη και κοινωνία μετά του Θεού. Κοντολογίς έδειξε την αλήθεια της ζωής στους ανθρώπους. Με το θάνατό Του  ο Χριστός κατήργησε την εξουσία του κακού, το οποίο υποστασιάστηκε αφής στιγμής ο άνθρωπος απομακρύνθηκε από το θέλημα του Ουρανίου Πατρός, κάνοντας τον εαυτό του δούλο της αμαρτίας και των παθών.

Ακόμη ο Σεβασμιώτατος έκανε αναφορά στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, την ίαση του επί 38 έτη Παραλυτικού από το Χριστό. Ο Θεός ζητά από τον άνθρωπο να θεραπευθεί πρώτα  εσωτερικά και έπειτα έρχεται η σωματική ίαση. Όπως ακριβώς και ο θάνατος. Ο άνθρωπος πρώτα πεθαίνει πνευματικά και στη συνέχεια ακολουθεί ο σωματικός θάνατος. Η αρρώστια αποτελεί απότοκο  της αμαρτίας. Ο Κύριός μας όμως ως Ιατρός των ψυχών και των σωμάτων έρχεται και θεραπεύει τον Παραλυτικό, συγχωρώντας του τις αμαρτίες. Το θαύμα δεν είναι μια μαγική τελετουργία, αλλά   αποτελεί το απαύγασμα  της Θείας Χάριτος, την Άκτιστη Ενέργεια του Τριαδικού Θεού στη ζωή μας.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ζήτησε από τους πιστούς να βιώνουν τη χαρά της Αναστάσεως κάθε ημέρα της ζωής τους, μένοντας κοντά στο Χριστό ο Οποίος είναι η Όντως Ζωή.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας  ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της Λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου.