Αρχική » Η Μεγαλόπολη τίμησε τον Μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο

Η Μεγαλόπολη τίμησε τον Μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο

από kivotos

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος επισκέφθηκε τη Δευτέρα 23 Μαΐου τη Μητρόπολη Γόρτυνος μετά από πρόσκληση του επιχώριου Μητροπολίτη. Συγκεκριμένα ο κ. Διονύσιος παρέστη σε εορταστική εκδήλωση της Μητροπόλεως στη Μεγαλόπολη, η οποία περιελάμβανε παραδοσιακά τραγούδια και χορούς από όλη την Ελλάδα αλλά κυρίως την Αρκαδία. Όλη η εκδήλωση αφιερώθηκε στον καλεσμένο, ο οποίος με τον λόγο του πραγματικά ενθουσίασε όλους τούς παρευρισκομένους πού κατέκλυσαν τό πνευματικό κέντρο της πόλης. Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Κορίνθου δήλωσε ενθουσιασμένος με το ποιμαντικό έργο της Μητροπόλεως της Μεγαλοπόλεως, ειδικά στα νέα παιδιά. Ο ίδιος μίλησε για τις αξίες πού αλλοιώνονται και την κρίση πού ταλαιπωρεί την χώρα μας. Επίσης τόνισε πώς ο Χριστός και η Ελλάδα είναι τα σημαντικά προπύργια της πατρίδας μας.

Ακόμη, ο Σεβασμιώτατος Κορίνθου τιμήθηκε από την  Μητρόπολη Γόρτυνος με το μετάλλιο τού Αγίου Γρηγορίου τού Ε΄ για την πολυετή προσφορά του στην Εκκλησία και στο Έθνος.

Επίσης  για την αξία της Βυζαντινής Μουσικής μίλησε ο καθηγητής της Βυζαντινής Μουσικής και πρωτοψάλτης κος Αθανάσιος Παϊβανάς. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Απόστολος Νικολαΐδης. Και οι δύο καθηγητές είναι πνευματικά τέκνα τού Μητροπολίτη Κορίνθου. Στην εκδήλωση παρέστη και ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Διονύσιος Παπαδόπουλος, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου, ο Πρόεδρος τού Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η εκπαιδευτική Κοινότητα της πόλης, πρόεδροι τοπικών συλλόγων και πολλοί μαθητές των σχολείων.  

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ