Θλιβερό είναι το νέο από το αστυνομικό ρεπορτάζ. Συγκεκριμένα εξιχνιάστηκαν κλοπές από 2 Ιερούς Ναούς και 1 Ιερά Μονή, στους νομούς Καβάλας και Ιωαννίνων, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 34χρονου ιερέα για διακεκριμένες κλοπές, υπεξαίρεση και παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι κλοπές είχαν γίνει κατά το χρονικό διάστημα 1997 – αρχές του 2016, ενώ από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι ο 34χρονος, είχε αφαιρέσει από από δύο Ιερούς Ναούς, στο νομό Καβάλας και μία Ιερά Μονή, στο νομό Ιωαννίνων, συνολικά:

  • 15 ξύλινες εικόνες Αγίων
  • αποτμήματα λειψάνων Αγίων
  • 1 Ιερό Ευαγγέλιο
  • πλήθος εκκλησιαστικών αντικειμένων

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο οικίες του 34χρονου και μία αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όλα τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, καθώς επίσης 1 Ιερό Ευαγγέλιο, 1 ξύλινη εικόνα και πλήθος εκκλησιαστικών αντικειμένων, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται.

Το μεγαλύτερο μέρος των κατασχεθέντων αντικειμένων αποδόθηκε στους δικαιούχους του, ενώ 1 Ιερό Ευαγγέλιο, 6 ξύλινες εικόνες Αγίων και 13 εκκλησιαστικά αντικείμενα, απεστάλησαν στην αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.