Αρχική » Την εικόνα της Αγίας Τριάδος από το Καβακλί υποδέχθηκε η Λάρισα

Την εικόνα της Αγίας Τριάδος από το Καβακλί υποδέχθηκε η Λάρισα

από kivotos

Με μεγαλοπρέπεια έγινε στην Λάρισα η υποδοχή της παλαιάς και εφεστίου ιεράς εικόνος της Παναγίας Τριάδος, προερχομένης εκ της Ανατολικής Ρωμυλίας και φυλασσομένης σε Μοναστήρι της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 3 Ιουνίου 2016, στον προαύλειο χώρο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, στην περιοχή της Φιλλιπούπολης, παρουσία του διευθυντή και των Διδασκάλων του Σχολείου, των μαθητών και μαθητριών, των τοπικών αρχόντων, του  κλήρου και του δραστήριου συλλόγου της περιοχής των αλησμόνητων αυτών πατρίδων, ενώ η φιλαρμονική και το Στρατιωτικό  άγημα, από την 1η Στρατιά, απέδωσε  τιμές την ώρα της αφίξεως της ιεράς και χαριτοβρύτου εικόνος.

Στην στολισμένη αυλή του 9ου Δημοτικού σχολείου κατά την ώρα της υποδοχής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, παρουσία και του πολυπληθούς πληρώματος προσφώνησε με συγκινητικούς λόγους την ιερά εικόνα της αγίας Τριάδος, και συνεχάρη τόσο τον Πρωθιερέα του Ιερού Ναού της αγίας Τριάδος Λαρίσης, Πρωτοπρεσβύτερο π.Αθανάσιο Κοζανίτη, τον εφημέριο π.Νικόλαο Ζαμαθράκη και τους πολύτιμους συνεργάτες τους, όσο και τα μέλη του  συλλόγου της περιοχής, καθώς και τους φορείς του 9ου Δημοτικού Σχολείου που μετά από πολλές προσπάθειες εκόμισαν την θαυματουργή αυτή ιερά εικόνα των προγόνων τους στην Λάρισα, με την ευκαιρία και του 4ου Πανθεσσαλικού Παιδικού  Ανατολικορωμυλιώτικου Ανταμώματος, που θα λάβει χώρα στην Λάρισα. Ακόμη ευχαρίστησε και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.Ιωήλ για την ευγενική παραχώρηση της ιεράς εικόνος καθώς και όλα εκείνα τα νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια που ενδεδυμένα με τις παραδοσιακές στολές της Ανατολικής Ρωμυλίας κράτησαν και τιμητικά συνόδευσαν την ιερά εικόνα κατά την μεγαλόπρεπη λιτάνευσή της, από το Σχολείο στην ενορία της Αγίας Τριάδος.

Ακολούθησε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο τέλος του οποίου μίλησε εμπνευσμένα  για το ιστορικό της ιεράς εικόνος και για τον τρόπο με τον οποίο έφτασε από το Καβακλί στην Πέλλα, ο πρωτεργάτης της όλης προσπάθειας, ακούραστος δάσκαλος και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου, κ. Γεώργιος Παπανικολάου, τον οποίο συνεχάρη εκ καρδίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Ιγνάτιος. Τις επόμενες μέρες λατρευτικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στον Ιερό Ναό της αγίας Τριάδος.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ