Αρχική » Εγκανιάστηκε ο νέος ιερός ναός στα Τσουκαλέικα Πατρών

Εγκανιάστηκε ο νέος ιερός ναός στα Τσουκαλέικα Πατρών

από kivotos

Ο νέος Ναός των Τσουκαλέικων ανεγέρθη στον τόπο όπου βρισκόταν ο παλαιός, ο οποίος κατεστράφη από τον σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008.

Την παραμονή έγινε η κατάθεση των Ιερών Λειψάνων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο και εν συνεχεία ετελέσθη ο Μεγας Εσπερινός, χοροστατούντος τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών. Συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Ατλάντας κ. Αλέξιος και Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Ανήμερα πραγματοποιήθηκε η τελετή των Εγκαινίων και ετελέσθη η πρώτη Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Πατρών με συλλειτουργό τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο και άλλους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Ο Σεβασμιώτατος τόσο κατά τον Εσπερινό, όσο και μετά την τελετή των Εγκαινίων ανεφέρθη με λόγια πού συγκίνησαν το εκκλησίασμα:

α) Στήν δοκιμασία πού επέτρεψε ο Θεός μέσω τού σεισμού τού 2008.

β) Στις προσπάθειες πού κατεβλήθησαν ώστε να γίνει το σχέδιο και να εγκριθούν οι μελέτες και να θεμελιωθεί ο Ναός.

γ) Στά «εμπόδια» και στους πειρασμούς από πολλά μέτωπα και στον αγώνα τού ιδίου και της Ενορίας να ξεπερασθούν, αφού κάτω από τον Παλαιό Ναό ευρέθησαν αρχαία της Ρωμαϊκής περιόδου.

δ) Στις πολύωρες παραστάσεις στις αρμόδιες Υπηρεσίες ώστε να προχωρήσουν οι εγκρίσεις (ΤΑΣ, υπουργεία κ.λ.π.) και να κατοχυρωθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς έμπροσθεν τού Ναού.

ε) Στον αγώνα με πίστη στο Θεό και τιμή προς τον Άγιο Χαραλάμπη και με σεβασμό και υπακοή και συνεργασία με τον Μητροπολίτη και τις Υπηρεσίες της Ιεράς Μητροπόλεως, τού Ιερέως π. Δημητρίου Μπιλιανού και τού Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, ως και όλων των κατοίκων των Τσουκαλεΐκων, ώστε να αναγερθεί ο Ναός σέ μιά εποχή οικονομικής κρίσεως και ανέχειας.

Ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε όλους με πρώτο τον Ιερέα, στον οποίο ανεφέρθη όλως ιδιαιτέρως με θερμότατα λόγια και τον τίμησε με το οφφίκιο τού Πρωτοπρεσβυτέρου της Ιεράς και Αποστολικής Μητροπόλεως Πατρών, προς ικανοποίηση και χαρά των ευσεβών Χριστιανών, η οποία εξεφράσθη με παρατεταμενο χειροκρότημα.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και όλους όσοι συνέργησαν στο να ανεγερθεί και να εγκαινιαστεί ο Ιερός Ναός, τον Δωρητή τού Τέμπλου και άλλους αφανείς αρωγούς της όλης προσπάθειας.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ