Αρχική » Οι Προκαθήμενοι της Ορθοδοξίας στο Τσατσαρωνάκειο Ίδρυμα της Μητρόπολης Κισάμου

Οι Προκαθήμενοι της Ορθοδοξίας στο Τσατσαρωνάκειο Ίδρυμα της Μητρόπολης Κισάμου

από kivotos

Στους χώρους του Τσατσαρωνάκειου Πολύκεντρου της Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου προσφέρθηκε φιλοξενία στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και στους Προκαθημένους των κατά τόπους Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών και των Συνοδών τους.

Όπως σημείωσε ο Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος στον χαιρετισμό του προς τους Προκαθημένους: «Διά πρώτην ὅμως φοράν ἡ νῆσος μας, καί δή ἡ Μητροπολιτική μας περιφέρεια, περιποιεῖται διά τοιαύτης μεγίστης τιμῆς, νά ὑποδεχθῇ καί νά φιλοξενήσῃ εἰς τήν ἀνοιχτήν ἀγκάλην της τήν Ἁγίαν ταύτην καί Μεγάλην Σύνοδον τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας.

Διό καί ἐμβριμούμεθα ἀγαλλόμενοι, καθώς ἀξιωνόμεθα νά ζήσωμεν γεγονότα κοσμοϊστορικά, νά ἀποτυπώσωμεν ἐν τῷ ἡμετέρῳ νοΐ παραστάσεις παλαιοτέρων ἐνδόξων καιρῶν καί νά μεταφέρωμεν εἰς τόν καθ’ ἡμέραν βίον μας ἐμπειρίας ζωῆς καί συνεχείας τῆς ἑνότητος τῆς Ἐκκλησίας τοῦ Χριστοῦ, εἰς τό πέρασμα τῶν αἰώνων».

Στον χαιρετισμό του Επισκόπου μας απήντησε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: «Δοξάζουμε τον Θεό για όλες αυτές τις ευλογίες και ευχαριστούμε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αμφιλόχιο και τους συνεργάτες αυτού για την αδελφική αγάπη και την αβραμιαία φιλοξενία που μας έδειξαν».

Ακολούθως χαιρέτισε και καλωσόρισε ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης, ο οποίος σημείωσε «Με πολλή χαρά και σεβασμό και εκπροσωπώντας όλους τους Δημότες του ιστορικού Δήμου μας σας υποδεχόμαστε εδώ στην Κίσαμο, στην έδρα του Δήμου και της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, της οποίας η ιστορία λαμπρύνεται από την ποιμαντορία άξιων και φωτισμένων Ιεραρχών».

Ανέγνωσε δε την απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Κισάμου το οποίο «ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού καί αναγνώρισης του πολυσήμαντου και παγκοσμίως αναγνωρισμένου έργου Σας για τη διαφύλαξη της Ορθόδοξης παράδοσης, της ενότητας, της ειρήνης και της αρμονικής συνύπαρξης των λαών, για την ανάδειξη της ανάγκης προστασίας του περιβάλλοντος ως κυρίαρχο πρόβλημα της ανθρωπότητας, αλλά και για την εξαιρετική τιμή πραγματοποίησης της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας στον τόπο μας και την ευλογητική έλευσή Σας στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Κισσάμου και Σελίνου και του Δήμου μας» ανακήρυξε επίτιμους Δημότες Κισάμου τους Προκαθημένους, απονέμοντας τους το χρυσό κλειδί της πόλης.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ