Αρχική » Οι παρατηρητές των μη Ορθόδοξων Εκκλησιών στα μνημεία του Ηρακλείου

Οι παρατηρητές των μη Ορθόδοξων Εκκλησιών στα μνημεία του Ηρακλείου

από kivotos

Φωτογραφίες/Ρεπορτάζ Μάρα Μπέκα

 

Tη χριστιανική ζωή της Κρήτης, των Ορθοδόξων Μοναστηριών και μνημείων αποφάσισαν να γνωρίσουν από κοντά οι επίσημοι παρατηρητές-εκπρόσωποι των μη Ορθόδοξων Εκκλησιών που βρίσκονται στο νησί, στο πλαίσιο των εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου Ορθόδοξων Εκκλησιών στο Κολυμπάρι Χανίων.

Από χθες το απόγευμα ξεκίνησαν μια σειρά επαφών με τους επίσημους φορείς της Κρήτης, όπως και μια σειρά επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους, εκκλησίες και μοναστήρια του Ηρακλείου και των γύρω περιοχών.

Η επίσκεψη τους ξεκίνησε με πρώτη ξενάγηση, στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Σιναϊτών, δίπλα στον Άγιο Μηνά και συνεχίζεται αυτή την ώρα με την επίσκεψή τους στη Μεγάλη Παναγιά στην Νεάπολη, στη Μονή Κρεμαστών και στην Παναγία Κερά στην Κριτσά.

Ο επικεφαλής επικοινωνίας των μη Ορθόδοξων Εκκλησιών, Καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αυστρίας Graz, Γρηγόριος Λαρετζάκης, δήλωσε στο ekriti.gr: «Σκοπός των αντιπροσώπων είναι η παρατήρηση και η έκθεση μελέτης, σχετικά με το αποτέλεσμα των εργασιών της Πανορθόδοξης Συνόδου. Ο ενθουσιασμός που επικρατεί για την μεγάλη και αγία ιστορική σύνοδο καταγράφεται καθημερινά με κάθε λεπτομέρεια από τους παρατηρητές, που περιμένουν και αυτοί όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, τις αλλαγές στην ζωή των χριστιανών. Η παρουσία τους είναι διακριτική όπως αρμόζει».

Χθες οι παρατηρητές συνάντησαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Σημανδηράκη, παρουσία των συνοδών των εκπροσώπων από την πλευρά της Ορθόδοξης Εκκλησίας και συγκεκριμένα του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Μεθόδιου Βερνιδάκη και του Γρηγόριου Λαρεντζάκη. Μαζί του και είναι ο Εμμανουήλ Χαλκιαδάκης, διδάσκων στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης. Ενώ,. την σειρά ξεναγήσεων πραγματοποιεί η Κρητικιά ξεναγός Αθηνά Κυριακάκη-Σφακάκη.

Οι εκκλησίες που πήραν μέρος στην αποστολή των παρατηρητών, είναι: Η Κοπτική Αθηνών, η Αρμένικη, η Ρωμαιοκαθολική, η Παλαιοκαθολική, η Συριανή, η Παγκόσμια Λιθουρανική, η Εκκλησία της Μέσης Ανατολής, του Παγκόσμιου Συμβουλίου και του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών. 


Πηγή: http://www.ekriti.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ