Αρχική » Πάπας Φραγκίσκος: Να ζητήσουμε συγνώμη από τους ομοφυλόφιλους

Πάπας Φραγκίσκος: Να ζητήσουμε συγνώμη από τους ομοφυλόφιλους

από kivotos

Συγνώμη από τους ομοφυλόφιλους πρέπει να ζητήσουν οι Χριστιανοί δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος. Την ίδια συγνώμη πρέπει να ζητήσουν και από κάθε άνθρωπο που έχει πέσει θύμα εκμετάλλευσης από την Εκκλησία. Η δήλωση αυτή έγινε στο αεροπλάνο, την Κυριακή 26 Ιουνίου, στο ταξιδι επιστροφής του Ποντίφiκα από την Αρμενία. 

“Συγνώμη πρέπει να ζητήσει η Εκκλησία όχι μόνο σε όσους είναι ομοφυλόφιλοι και τους έχει προσβάλλει, αλλά πρέπει να απολογηθούμε στους φτωχούς, στις γυναίκες που καταπιέζονται, σε παιδιά που εξαναγκάζονται στην παιδική εργασία, πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη γιατί ευλογήσαμε τόσα όπλα” είπε ο ίδιος και επανέλαβε ότι σύμφωνα με την Καθολική Κατήχηση πρέπει να σεβόμαστε τους πάντες και να μην κάνουμε διακρίσεις. “Η Εκκλησία πρέπει να ζητήσει συγχώρεση γιατί πολλές φορές δεν συμπεριφέρθηκε σωστά, και όταν λέω Εκκλησία εννοώ τους Χριστιανούς. Η Εκκλησία είναι ιερή, εμείς είμαστε αμαρτωλοί”.

Τα σχόλια αυτά του Πάπα ήταν η απάντηση σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την πρόσφατη σφαγή αθώων στο Ορλάντο των ΗΠΑ, σε gay night club, ενώ ο ίδιος ερωτήθηκε αν οι χριστιανοί φέρουν κάποια ευθύνη για το μίσος που εκδηλώνεται κατά της ΛΟΑΤ κοινότητας.

Υπενθυμίζεται ότι το 2013 ο Πάπας Φραγκίσκος είχε θέσει το ρητορικό ερώτημα “ποιός είμαι εγώ να κρίνω τους ομοφυλόφιλους” κάτι που είχε θεωρηθεί ως μια σημαντική μεταστροφή της στάσης της Καθολικής Εκκλησίας στο συγκεκριμένο ζήτημα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ