Τα επίσημα εγκαίνια του νέου Πν. Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Άνω Λεχωνίων, τελέστηκαν το Σάββατο 2 Ιουλίου από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, παρουσία του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αρχιμ. Βαρθολομαίου Σαμαρά, της Αντιπεριφερειάρχου Θεσσαλίας κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη, τοπικών παραγόντων και κατοίκων της περιοχής.

Το έργο θεμελιώθηκε την 1η/12/2013 και ανεγέρθηκε δαπάνη των: Κληροδοτήματος Χατζηλαζάρου, Μαρίας Βελιτσού, εις μνήμην συζύγου Ιωάννου των αδερφών Ιωάννου Πούλακα, εις μνήμην γονέων Ιωάννου και Ευφροσύνης.

 Στην ομιλία του ο Εφημέριος του Ναού π. Δημήτριος Παγκουρέλιας χαρακτήρισε το έργο «όνειρο ζωής, όπου θα στεγαστούν οι πνευματικές ανάγκες της ενορίας και της ευρύτερης περιοχής» και ευχαρίστησε ονομαστικά όλους όσοι συνέβαλαν στην αποπεράτωσή του.

Από τη μεριά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σημασία της ύπαρξης Πνευματικού Κέντρου σε μια ενορία, «καθώς γίνεται τόπος συνύπαρξης, πνευματικής συναναστροφής και γιορτής των ανθρώπων, γεγονός που συνιστά την Λειτουργία μετά τη Θεία Λειτουργία. Εγκαινιάζουμε έναν εκκλ/κό χώρο, όχι απλώς ένα χώρο πολιτισμού, ένα πνευματικό εργαστήριο, που αφορά τον όλο άνθρωπο».

Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην προσφορά των ευεργετών, «που με το έργο αυτό σφραγίζουν το πέρασμά τους από τον τόπο τους», επαίνεσε την συμβολή του Εφημερίου, τόνισε την καθοριστικά συντονιστική παρουσία του Πρωτοσυγκέλλου στην πορεία του έργου και ευχαρίστησε εκείνους που επέμειναν για την υλοποίησή του.