Ευχαριστήρια επιστολή στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, έστειλε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, για τη φιλοξενία που του επιφύλαξε κατά την επίσκεψή του στο μοναστική πολιτεία του Άθω, στις 28 Μαΐου.

Ο κ. Πούτιν τονίζει ότι το Άγιο Όρος είναι σημείο αναφοράς για την ορθόδοξη πίστη και παράδοση στη Ρωσία και το έργο των μοναχών, διαχρονικά, αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον λαό της χώρας του.

Τον Μάιο ήταν η δεύτερη επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στο Άγιο Όρος. Τότε, στην αντιφώνησή του στον ιερό ναό του Πρωτάτου στις Καρυές, είχε πει: «Θέλω να ευχαριστήσω το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ελλάδας για όλα αυτά που κάνετε για την ανάπτυξη των σχέσεων με τον ρωσικό λαό και με τη Ρωσία. Και θέλω να ευχαριστήσω την αγιορείτικη κοινότητα για τη φιλοξενία. Είμαι δεύτερη φορά εδώ και η φιλοξενία αυτή είναι τόσο θερμή. Είναι προς εμένα βεβαίως, αλλά την εκτιμώ και ως φιλοξενία προς το πρόσωπο του ρωσικού λαού. Στο Άγιο Όρος γίνεται μεγάλο και σημαντικό έργο. Έργο το οποίο αφορά τις ηθικές βάσεις και τις ηθικές αξίες. Αυτό το έργο είναι πολύ σημαντικό και είναι κοινό».