Αρχική » Νέες Μεγαλόσχημες Μοναχές στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Νέες Μεγαλόσχημες Μοναχές στη Μητρόπολη Δημητριάδος

από kivotos

Το Μέγα και Αγγελικό Σχήμα έλαβαν από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο δύο Μοναχές της τοπικής Εκκλησίας κατά τον φετινό εορτασμό του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου.

Ο Σεβασμιώτατος, στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε στην Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοϋπηκόου Φυτόκου, όπου τέλεσε την Κουρά της Αδελφής Νικοδήμης, παρουσία της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Παναγίας κάτω Ξενιάς, Γερόντισσας Νυμφοδώρας, πολλών κληρικών και πλήθους προσκυνητών.

Ο κ. Ιγνάτιος στην ομιλία του τόνισε ότι «το Μέγα Αγγελικό Σχήμα εισάγει τον άνθρωπο στην Αγγελική Πολιτεία, όντα σ’ αυτή τη ζωή». Αναφέρθηκε στα χαρίσματα της Αδελφής Νικοδήμης, η οποία από χρόνων πολλών αφιέρωσε τη ζωή της στη διακονία του ανθρώπου μέσα στην Εκκλησία και εξήρε την ευγένεια, την πίστη, την θυσία και τον μοναχικό της πόθο, ο οποίος εκπληρώθηκε σε ώριμη ηλικία.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, λαμπρύνοντας τα ονομαστήρια της Ηγουμένης, Γερόντισσας Νικοδήμης και τέλεσε την Μεγαλοσχημία της Μοναχής Ισιδώρας, παρουσία της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Αγίου Βλασίου, Γερόντισσας Κασσιανής και πλήθους κληρικών και ευλαβών προσκυνητών.

Στην ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος εξήρε τον πόθο της αφιέρωσης της νέας Μοναχής, από τα νεανικά της χρόνια, μίλησε για την δεκαετή δοκιμασία και ζωή της στο Μοναστήρι, την αυθεντική της αγάπη για τον Νυμφίο Χριστό, «που δίδει δύναμη ώστε αυτό που στα μάτια του κόσμου φαντάζει ακατόρθωτο να γίνεται για τους εκλεκτούς πανηγύρι, χαρά, ευφροσύνη, μία εμπειρία αιωνιότητας».

Στη συνέχεια, ευχήθηκε πατρικώς στην Γερόντισσα Νικοδήμη για το θαυμαστό έργο που επιτελεί στα χρόνια της ηγουμενίας της, ενώ επαίνεσε την ποιότητα, την συνοχή και την ενότητα της αδελφότητας, κάτω από την σοφή καθοδήγηση του Γέροντος Αντωνίου. Μίλησε για το «θαύμα που ζούμε στα Μοναστήρια μας, όπου καθημερινά δίδεται η μαρτυρία του Χριστού, με τη συμπαράσταση του λαού μας, που αγαπά τα Μοναστήρια και αναπαύεται σ’ αυτά».

Τέλος, αναφέρθηκε στο έργο της αναστήλωσης της παλαιάς και ιστορικής Ιεράς Μονής Ξενιάς, «που ξεκίνησε χθες με τον αγιασμό της θεμελίωσης και θα ολοκληρωθεί χωρίς καμία χρηματοδότηση, κανένα πρόγραμμα, παρά μόνο με την βοήθεια του Θεού και τη στήριξη του λαού. Είμαι βέβαιος ότι το έργο θα γίνει εις πείσμα των καιρών, για να καταδειχθεί στο τέλος πόσο ακριβά κοστίζουν τα κρατικά έργα στην Ελλάδα και πώς μπορεί κανείς με χρηστή διαχείριση να κάνει θαύματα σ’ αυτόν τον τόπο».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ