Στη Νίκαια της Γαλλίας, όπου σημειώθηκε το χθεσινό φρικιαστικό τρομοκρατικό χτύπημα ζουν πάνω από 80 οικογένειες Ελλήνων. Ο πατήρ Μιχαήλ Σεληνιωτάκης, που ζει στη Νίκαια μίλησε στο ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» για τα όσα δραματικά έγιναν χθες και πώς τα βίωσε ο ίδιος. 

«Καθόμασταν στη βεράντα του σπιτιού μου και παρακολουθούσαμε το σόου βεγγαλικών για την Εθνική Εορτή της Γαλλίας. Ξαφνικά ακούστηκε ένας τρομακτικός θόρυβος.  Από την τηλεόραση μάθαμε ότι ένα φορτηγό μπήκε μέσα στο πλήθος», είπε χαρακτηριστικά. 

Οπως είπε ο πατέρας Μιχαήλ, σύμφωνα με τα όσα και εκείνος γνωρίζει δεν υπάρχουν μέλη της ελληνικής κοινότητας ανάμεσα στα θύματα ή τους τραυματίες. «Το πρωί θα τηλεφωνήσω σε όλα τα μέλη της ελληνικής παροικίας. Είμαστε τρομοκρατημένοι» προσέθεσε. 

Ερωτώμενος από τον Δημήτρη Οικονόμου για το αν υπήρχε φόβος για τρομοκρατικό χτύπημα, αν ήταν κάτι που περίμεναν, αν τους είχαν δώσει οδηγίες, ο πατέρας Μιχαήλ είπε: «Ολο το προηγούμενο διάστημα μας είχαν επιστήσει την προσοχή  να αποφεύγουμε τις εξόδους. Συζητιόταν ότι στη μέρα της εθνικής εορτής κάποιοι θα αντιδράσουν. Είναι ήσυχα εδώ, δεν είχαμε δείγματα, αλλά το περιμέναμε». 

Οπως ο ίδιος εξήγησε στην Κυανή Ακτή ζουν περίπου 600 οικογένειες Ελλήνων, ενώ στη Νίκαια η ελληνική παροικία αριθμεί περί τις 80 οικογένειες. 

Ερωτώμενος σχετικά ο κ. Σαληνιωτάκης εξήγησε ότι η μουσουλμανική κοινότητα είναι αρκετά μεγάλη στη Νίκαια, εξηγώντας ότι δεν υπήρχαν προβλήματα και ότι όλοι ζούσαν αρμονικά.  «Τώρα είμαστε όλοι τρομοκρατημένοι», προσέθεσε. 

Ο ιερέας μίλησε σχετικά και στον ραδιοσταθμό 984 του Ηρακλείου, όπου και το σχετικό απόσπασμα.