Αρχική » Ο Ερντογάν καλεί τους πιστούς σε προσευχή!

Ο Ερντογάν καλεί τους πιστούς σε προσευχή!

από kivotos

Πυκνώνουν τα μηνύματα διολίσθησης της Τουρκίας προς τον Ισλαμισμό. Σήμερα σε site φιλοκυβερνητικής εφημερίδας – της Yeni Safak- δημοσιεύθηκε video μέσα από το τζαμί που υπάρχει στο προεδρικό παλάτι, με τον Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν να καλεί σε προσευχή τους Τούρκους πολίτες.

Μάλιστα το κάλεσμα αναμεταδόθηκε από τα μεγάφωνα του τεμένους στην γύρω περιοχή.

Ακόμη, πολλοί Τούρκοι λαμβάνουν SMS στα κινητά τους με υπογραφή RTErdogan  (Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν) τα οποία τους καλούν να συνεχίσουν να κατεβαίνουν στους δρόμους για να αντισταθούν στους “τρομοκράτες”. “Οι πλατείες δεν ανήκουν στα τανκς. Οι πλατείες ανήκουν στο έθνος”, αναφέρεται στο μήνυμα.

Σήμερα τέθηκε σε ισχύ μετά τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα, την επιβολή της οποίας για περίοδο τριών μηνών ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο Ερντογάν.

Η κατάσταση αυτή, η οποία προβλέπεται από το άρθρο 120 του Συντάγματος, μπορεί να επιβληθεί σε όλη ή σε τμήμα της επικράτειας για μια μέγιστη περίοδο έξι μηνών στην περίπτωση που υπάρχει κίνδυνος για σοβαρές ενέργειες που αποσκοπούν στην κατάλυση της δημοκρατικής τάξης, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu. Βάσει αυτής επιβάλλονται κυρίως περιορισμοί στην ελεύθερη κυκλοφορία και στην ελεύθερη πραγματοποίηση διαδηλώσεων.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ