Με την ευλογία του Σεβασμιωτατου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποραδων κ. Χρυσοστομου, πραγματοποιήθηκαν στην δεύτερη έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως, την Ιστιαία, αρκετές κατηχητικές εκδηλώσεις με αφορμή τη λήξη του κατηχητικού έτους 2015-2016, από τις νεανικές ομάδες των Ενοριών της Αρχιερατικής Περιφερείας Ιστιαίας.

Πιο αναλυτικά, πολλές Ενορίες εκ της επαρχίας Ιστιαίας είχαν την πρωτοβουλία με επικεφαλείς τους κληρικούς και λαϊκούς κατηχητές και συντονιστή τον Υπεύθυνο Νεότητος της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ιστιαίας Πρεσβ. Ιωάννη Σούρα – εφημέριο της Ενορίας Γαλατσώνας, να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο των καλοκαιρινών διακοπών των παιδιών σε έργα διακονίας, αγάπης και γνωριμίας με την Ιερά Παράδοση της Τοπικής Εκκλησίας μας.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν εκδρομές σε Ιερά Προσκυνήματα εντος και εκτός της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, καλλιεργήθηκε η αγάπη και ο σεβασμός των μαθητών των Κατηχητικών προς το φυσικό περιβάλλον, έγιναν επισκέψεις στο Γηροκομείο Ιστιαίας όπου τα παιδιά γνώρισαν από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αρχιμ. Ιγνάτιο Καπνίση, τι σημαίνει ν’ αγαπάς στην πράξη, καθώς ο ίδιος διακονεί τον εκκλησιαστικό θεσμό του Βησσαριωνειου Ιδρύματος εδώ και πολλές δεκαετίες, ενώ ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στα παιδιά από τα Κατηχητικά της Ενορίας Ασμηνίου, τα οποία χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς σε εκδήλωση της Τοπικής Κοινότητας με την επίβλεψη και τον συντονισμό της Κατηχήτριας κ. Μαρίας Μαραγιαννης, ενω, συν Θεώ, η μικρή κατηχητική ομάδα της Ενορίας του Νέου Πύργου θα επισκεφτεί τις Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος στην γιορτή της λήξης της τελευταίας κατασκηνωτικής περιόδου.