Την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου στο χωριό Σινιές του νησιού.

Στο κήρυγμά του ο κ. Νεκτάριος ανέλυσε το Αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας, από την Προς Ρωμαίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου, όπου  ο Απόστολος των Εθνών αναφέρεται στα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, τα οποία έχουν δωθεί στα μέλη του Σώματος του Χριστού με το βάπτισμά τους. Όμως ο Απόστολος Παύλος τονίζει επίσης το κίνδυνο που ελλοχεύει από την οκνηρία, την τεμπελιά δηλαδή και τη ραθυμία. Το Χάρισμα με το οποίο έχει προικισθεί ο κάθε άνθρωπος οφείλει να το ανακαλύψει, αλλά και να το ενεργοποιήσει, όχι προς όφελός του, αλλά για την πνευματική οικοδόμηση ολάκερου του Εκκλησιαστικού Σώματος. Ακόμη ο Απόστολος Παύλος προτρέπει τους Χριστιανούς της Ρώμης να υπομένουν τις θλίψεις. Αλίμονο αν οι θλίψεις και οι πειρασμοί διακόψουν την πνευματική πορεία του πιστού προς τη Θέωση. Με την βοήθεια και την παρηγορία του Παρακλήτου ο αγωνιζόμενος άνθρωπος του Θεού είναι χαρούμενος και δεν θλίβεται  τον καιρό του πειρασμού και των δοκιμασιών. Η αγάπη του Ουρανίου Πατρός τον εξυψώνει, γεμίζοντάς τον με την ανεκλάλητη εκείνη χαρά του Θείου έρωτος, συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Κερκύρας.

Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος ζήτησε από τους πιστούς να σηκώνουν και εκείνοι με τη σειρά τους το δικό τους σταυρό αγόγγυστα, όπως ο Κύριός μας. Τότε μόνο κατανοεί κανείς τι εστί Ορθόδοξο βίωμα και ενεργό μέλος της Εκκλησίας.