Αρχική » Ένταση μεταξύ Άνθιμου -ΣΥΡΙΖΑ για την εισβολή αντιεξουσιαστών στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Ένταση μεταξύ Άνθιμου -ΣΥΡΙΖΑ για την εισβολή αντιεξουσιαστών στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

από kivotos

Άγνωστες είναι οι διαστάσεις που ενδέχεται να λάβει στο εξής η εισβολή των αντιεξουσιαστών στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, εν ώρα θείας λειτουργίας, το πρωί της Κυριακής 31 Ιουλίου.

Από τον αναρχικό χώρο προγραμματίζεται για σήμερα κινητοποίηση συμπαράστασης στους 26 συλληφθέντες για το επεισόδιο. Οι υποστηρικτές των εισβολέων στο ναό του Γρηγορίου Παλαμά πρόκειται να συγκεντρωθούν έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη σύλληψη των συντρόφων τους. Υπενθυμίζεται ότι, ύστερα από παρέμβαση της αστυνομίας και των ΜΑΤ προσήχθησαν 26 άτομα που συμμετείχαν στην εισβολή. Τελικώς κρατήθηκαν και οδηγούνται στον εισαγγελέα με την κατηγορία της διατάραξης θρησκευτικής συνάθροισης κατά συναυτουργία.

Την ίδια στιγμή, με αμήχανη και διφορούμενη σιγή αντιδρά η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρωτοφανές αυτό περιστατικό. Εκ μέρους των κομμάτων της αντιπολίτευσης εκδόθηκαν αμέσως ανακοινώσεις, σε πνεύμα δριμείας κριτικής προς την κυβέρνηση για την υπερβολική της χαλαρότητα στην δράση ταραξιών.

Παρόλ’ αυτά, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε κανένα σχόλιο σχετικά με τα επεισόδια στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Η μόνη σχετική αναφορά είχε προηγηθεί του επεισοδίου.

Η κομματική εφημερίδα «Αυγή», την Παρασκευή 29 Ιουλίου, είχε δημοσιεύσει άρθρο με τον τίτλο «Η κατάληψη και το real estate του κ. Άνθιμου» μέσω του οποίου κατήγγειλε ότι σχετικά με την απόφαση κατεδάφισης του πρώην Ορφανοτροφείου Τούμπας «Μέγας Αλέξανδρος» εγείρονται «ερωτηματικά που γίνονται ακόμη πιο ακανθώδη όταν πληροφορίες θέλουν τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης να έχει εγκαταλείψει προ πολλού την ιδέα για κατασκευή ενός νοσηλευτηρίου χρονίως πασχόντων και προσανατολίζεται στην ανέγερση ενός ιατρικού εξεταστικού κέντρου με τη συνεργασία ιδιωτικών συμφερόντων. Τα ερωτήματα στρέφονται τόσο προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσο και προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης που, μετά την παραχώρηση Λοβέρδου, έπαψε να διεκδικεί τον χώρο του πρώην Ορφανοτροφείου ωσάν και οι ανάγκες των δημοτών από θαύματος να καλύφθηκαν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ