Αρχική » Κισάμου Αμφιλόχιος: Η ελευθερία έγινε ασυδοσία και βεβήλωση ιερών ναών

Κισάμου Αμφιλόχιος: Η ελευθερία έγινε ασυδοσία και βεβήλωση ιερών ναών

από kivotos

Στον Ιερό Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου, (του 6ου αιώνα), γνωστός λόγω του σχήματος του ως Ροτόντα, στην Επισκοπή Κισάμου, έδρα του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Μελχισεδέκ Επισκόπου Κισάμου, τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος την Ιερά Παράκληση και ακολούθως ευλόγησε τους καρπούς της γής, πλούσιες προσφορές αγάπης των ανθρώπων της ευρύτερης περιοχής.

Στο τέλος της Ιεράς Παρακλήσεως ο Επίσκοπος μας αφού χαιρέτισε τους εκατοντάδες «προσκυνητές», όπως ονόμασε του μαρτυρικού και ιστορικού, αρχαιότερου Ι. Ναού της Κρήτης, σημείωσε: «Ο ιερός ετούτος τόπος μαρτυρεί την ιστορία και την πορεία του Γένους και της Φυλής μας. Φωτίζει, σηματοδοτεί, αφυπνίζει και ζωντανεύει μνήμες και αλήθειες.

Σε εποχές όπου η ελευθερία εκφράζεται ως ασυδοσία με την βεβήλωση Ιερών Ναών ακόμα και εν ώρα Θείας Λατρείας και μάλιστα με την επιβράβευση θεσμικών προσώπων, εποχές δηλαδή όπου η «ελευθερία της έκφρασης» ασεβεί και στερεί την ελευθερία της πίστης, σε αυτούς τους ομιχλώδεις και αβέβαιους καιρούς η Εκκλησία του Χριστού υψώνει αναχώματα αντιστάσεως και αφυπνίσεως, προβάλλει το πρότυπο της Παρθένου Μαρίας ως πρόσωπο κατ΄ εξοχήν ελευθερίας, και καλεί τον λαό του Θεού σε πνευματική εγρήγορση και αφύπνιση», κατέληξε ο Μητροπολίτης ευχαριστώντας τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ανατολικής Κισάμου Αιδ. Πρωτ. Ιωάννη Γουμενάκη δια την φροντίδα και οργάνωση, τον Ι. Κλήρο της Ανατολικής Κισάμου και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλανδράκη ο οποίος ενέταξε το μνημειακό συγκρότημα της Ροτόντας σε πρόγραμμα (αναπαλαίωση και εξωραϊσμός προαύλιου χώρου) ύψους 80.000€ και ευχόμενος προς όλους Καλή Παναγία.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ