Αρχική » Ο νέος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα επισκέφθηκε τον Πατριάρχη κ. Θεόφιλο

Ο νέος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα επισκέφθηκε τον Πατριάρχη κ. Θεόφιλο

από kivotos

Την Πέμπτη, 11 Αυγούστου επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ο νέος Πρόξενος της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Χρήστος Σοφιανόπουλος, συνοδευόμενος από τον Πρόξενο κ. Βασίλειο Κοΐνη. Και τους δύο υποδέχθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών.

Ο Μακαριώτατος μίλησε στον Γενικό Πρόξενο για την ρευστή και ασταθή, πολιτική και θρησκευτική, κατάσταση στα Ιεροσόλυμα και για τη συμβολή του Πατριαρχείου στην ειρηνική ρύθμιση της, μέσω της εξασκήσεως τού ειρηνευτικού και διαλλακτικού ρόλου του, όπως αυτός εμφαίνεται από την ηγετική δράση που έχει στο Συμβούλιο Εκκλησιών της Αγίας Γής, και στην πρωτοβουλία, την οποίαν ανέλαβε προσφάτως, διά την επίλυση της διαφοράς μεταξύ Κοπτών και Αιθιόπων στη Μονή Ντέρ Σουλτάν παρά την Μονή του Αβραάμ.

Συζήτηση έγινε  για την ιστορική σχέση συνυπάρξεως μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων στην Αγία Γη, από τις ημέρες του αειμνήστου Πατριάρχου Ιεροσολύμων Αγίου Σωφρονίου και του Ομάρ Χατάμπ διά της μεταξύ τους συμφωνίας Αχτιναμές.

Ο κ. Γενικός ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο διά την επίσκεψη και την ενημέρωση, ο δε Μακαριώτατος του ευχήθηκε καλή και ευδόκιμη υπηρεσία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ