Αρχική » “Παράθυρο” στις αμβλώσεις από την Καθολική Εκκλησία;

“Παράθυρο” στις αμβλώσεις από την Καθολική Εκκλησία;

από kivotos

Τη δυνατότητα στους καθολικούς ιερείς να συγχωρούν τις γυναίκες που έχουν κάνει άμβλωση, έδωσε ο Πάπας Φραγκίσκος, σύμφωνα με πρόσφατη επιστολή του. Αυτό θα μπορεί να συμβεί από τις 8 Δεκεμβρίου όταν θα ξεκινήσει το «Ιωβηλαίο του Ελέους», ένα εορταστικό έτος για την Καθολική Εκκλησία,  το οποίο θα διαρκέσει έως τις 20 Νοεμβρίου του 2016.

Όπως γράφει ο ίδιος, έχει συναντήσει «τόσες πολλές γυναίκες που φέρουν στην καρδιά τους το τραύμα αυτής της βασανιστικής και επώδυνης απόφασης».

 Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Βατικανού, αυτή η απόφαση του Πάπα σε καμία περίπτωση «δεν είναι απόπειρα να υποβαθμιστεί η βαρύτητα του αμαρτήματος» αλλά είναι μια προσπάθεια να αυξηθεί η πιθανότητα να αντιμετωπιστούν με επιείκεια οι πιστοί, που βέβαια έχουν μετανοήσει για την πράξη τους. Η άφεση αμαρτιών θα μπορεί να δοθεί μόνο κατά τη διάρκεια του Ιωβηλαίου.

Όπως εξήγησε ο ιερέας Ciro Benedettini, αναπληρωτής εκπρόσωπος του Βατικανού, σύμφωνα με την παράδοση της Καθολικής Εκκλησίας, μόνο ένας επίσκοπος, ένας ιεραπόστολος, ή ο επικεφαλής εξομολόγος μιας επισκοπής μπορούσε να συγχωρήσει μια άμβλωση.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ