Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Κυριακή 21 Αυγούστου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου στους Λάκκους Κυδωνίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε Αρχιερατικό Μνημόσυνο στον ήρωα αγωνιστή Χατζη Μιχάλη Γιάνναρη, του μεγάλου επαναστάτου που γεννήθηκε το 1831 και πέθανε στις 17 Ιουλίου του 1916. Ο Χατζή Μιχάλης Γιάνναρης ήταν εκείνος που ύψωσε πρώτος την Ελληνική σημαία στο Φρούριο του Φιρκά όταν ενώθηκε η Κρήτη με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντος του επαναστάτου Γιάνναρη, παρουσία πολιτικών, στρατιωτικών αρχών αλλά και πλήθους κόσμου.

Την όμορφη αυτή εκδήλωση μνήμης πλαισίωσαν τραγούδια από παραδοσιακά κρητικά συγκροτήματα, ριζίτικα και κρητικοί χοροί από παραδοσιακούς συλλόγους.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο Πρωτ. Αντώνιος Σαπουνάκης ως εκπρόσωπος του Ποιμενάρχου κ. Δαμασκηνού, ο Αντιπεριφεριάρχης κ. Απόστολος Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης καθώς και εκπρόσωποι οργανωτικών φορέων από τους Λάκκους.