Αρχική » Η Καλαμάτα υποδέχθηκε την Παναγία Δημιοβίτισσα

Η Καλαμάτα υποδέχθηκε την Παναγία Δημιοβίτισσα

από kivotos

Με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο και την παρουσία πλήθους πιστών, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Iεράς Εικόνας της Παναγίας της Δημιοβίτισσας από την ομώνυμη Ιερά Μονή. Ένα εκκλησιαστικό τελετουργικό που πραγματοποιείται σε ανάμνηση θαύματος που επιτέλεσε η Θεοτόκος το 1843.

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στη θαυματουργική δύναμη και χάρη της Παναγίας της Δημιοβίτισσας, καλώντας τους πιστούς να προσευχηθούν, ώστε να ξεπεραστεί η κρίση που διανύουμε. «Η κρίση δεν είναι οικονομική και αξιών, αλλά έγινε πλέον κρίση επιβίωσης, με όλα τα δυσμενή επακόλουθα» τόνισε χαρακτηριστικά. Συνάμα, ευχήθηκε η Παναγία να σκέπει και να καθοδηγεί τα έργα όλων.

Στην υποδοχή παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Μεσσηνίας Π. Κωνσταντινέας, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, ο τέως Υπουργός Ι. Λαμπρόπουλος, ο τέως Βουλευτής Δ. Σαμπαζιώτης, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η Ιερά Εικόνα εναποτέθηκε στον Ι.Ν. Γενεθλίου της Θεοτόκου Γιαννιτσανίκων, όπου και θα παραμείνει για δεκαήμερο προσκύνημα.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ