Συνέχεια των επιθέσεων σε εκκλησίες όπως και στο κτίριο όπου συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκκένωση κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη στη Θεσσαλονίκη εκτιμούν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ότι είναι η αναγραφή συνθημάτων «αγώνας» και «ταξικός πόλεμος» περίπου στις 6.00 τα ξημερώματα της Τρίτης έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο οι επιθέσεις να συνεχιστούν, ενώ υπό κλοιό προστασίας θα βρεθούν πιθανοί «στόχοι» εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια των κινητοποίησεων που θα γίνουν το Σάββατο στο περιθώριο των εγκαινίων της ΔΕΘ.

Στα μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη θα πάρουν μέρος 3.000-4.000 αστυνομικοί. Ειδικότερα από σήμερα, Τρίτη, έχουν τεθεί σε επιφυλακή περίπου 2.000 αστυνομικοί.

Στη Θεσσαλονίκη θα «μετακομίσουν» σταδιακά από σήμερα, Τρίτη, στο πλαίσιο των ενισχύσεων τουλάχιστον 20 διμοιρίες των ΜΑΤ και 20 ομάδες αστυνομικών της ΔΙΑΣ (80 άτομα) καθώς και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ, δύο οχήματα εκτόξευσης νερού και ο μεταλλικός φραγμός που τοποθετούνταν σε διαδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή -όπου θα πραγματοποιηθεί και συλλαλητήριο των ενστόλων- θα έχουν αναπτυχθεί περίπου 3.000 αστυνομικοί. Το Σάββατο, από το μεσημέρι και ως αργά το βράδυ, θα είναι σε επιφυλακή περίπου 3.800-4.000 αστυνομικοί.