Αρχική » Χειροτονήθηκε ο νέος Μητροπολίτης Σμύρνης Βαρθολομαίος

Χειροτονήθηκε ο νέος Μητροπολίτης Σμύρνης Βαρθολομαίος

από kivotos

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου Σαμαρά, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης, καλύπτοντας έτσι τη θέση του ιερομάρτυρα Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης, 94 χρόνια μετά τη σφαγή του, ανήμερα της ημέρας που η εκκλησία τιμά τη Μνήμη του (Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού).

Την χειροτονία τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και πολλών αρχιερέων, μεταξύ των οποίων και ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων και άλλοι κληρικοί της Μητρόπολης, καθώς ο νέος Μητροπολίτης Σμύρνης είναι αδελφός της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά Βεροίας και έλαβε τους δύο πρώτους βαθμούς της ιεροσύνης (διάκονος – πρεσβύτερος), στην Ημαθία.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γεώργιος Καλαντζής.

Να σημειωθεί ότι στην χειροτονία παραβρέθηκαν πλήθος συγγενών και φίλων του νέου Μητροπολίτη Σμύρνης από την Ημαθία, αλλά και όλη την Ελλάδα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ