Αρχική » Το έργο του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας εξήρε ο Αρχιεπίσκοπος

Το έργο του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας εξήρε ο Αρχιεπίσκοπος

από kivotos

Τον αγιασμό στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών τέλεσε το απόγευμα της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, με αφορμή την εκκίνηση των δράσεων για τη νέα Εκκλησιαστική Χρονιά και τα μαθήματα δεξιοτήτων, που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά φέτος το ΚΕΣΟ.

Παρέστησαν, οι Μητροπολίτες Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, οι Επίσκοποι Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος και Μεθώνης κ. Κλήμης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, Διευθυντές υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής, κληρικοί και λαϊκοί.

Μετά την ακολουθία του αγιασμού ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη την κ. Πίνη και όλους τους συνεργάτες που συντελούν στις δραστηριότητες του ΚΕΣΟ, επισημαίνοντας ότι το έργο που επιτελείται είναι σπουδαίο. Ευχαρίστησε, το Μητροπολίτη Βελεστίνου για την στήριξή του στο Κέντρο, αλλά και όσους συνεργάζονται και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Αμέσως μετά η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κ. Μαίρη Πίνη καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την εμπιστοσύνη του, καθώς και όσους στηρίζουν τόσα χρόνια τις προσπάθειες του Κέντρου και αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Κέντρου που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και μαθήματα δεξιοτήτων.

Επεσήμανε, ωστόσο, ότι «το ΚΕΣΟ, κατά την τρέχουσα περίοδο θα εμπλουτίσει με δεξιότητες, τα μέλη των οικογενειών και κυρίως τις γυναίκες, που μαστίζονται από την ανεργία και προσπαθούν να βρουν μια έξυπνη και ελκυστική διέξοδο στην αγορά εργασίας, ώστε να βοηθήσουν την οικογένεια τους. Στηρίζει ακόμα τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας να σταθούν στα πόδια τους. Έτσι, διοργανώνει στα γραφεία του, για δεύτερη χρονιά φέτος, μαθήματα αγγλικών, κοπτικής-ραπτικής, μανικιούρ-πεντικιούρ, Εργασιακής Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού προσανατολισμού, Στρατηγικής για την ένταξη στη αγορά Εργασίας, Σύνταξης Βιογραφικού».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η κ. Πίνη «το 2012 με καταγεγραμμένες 270 οικογένειες και μέχρι σήμερα, ποικιλοτρόπως στηρίζουμε 1500 οικογένειες. Προσφέραμε σε εκατοντάδες γυναίκες έγγαμες, άγαμες, και αδύναμες οικονομικά, να πραγματοποιήσουν δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις στη Γυναικολογική Μαιευτική Κλινική ΡΕΑ, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αρεταίειο και στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο παράρτημα του Πανεπιστημίου Αθηνών και να φέρουν δωρεάν και με ασφάλεια στο κόσμο τα παιδιά τους, στα Μαιευτήρια ΡΕΑ, ΙΑΣΩ και στο Αρεταίειο. Κατά την τετραετία 2012-2016 βοηθήσαμε σε θέματα στέγασης -εκτός των προγραμμάτων Στέγασης και Επανένταξης, που τρέχουν το τελευταίο χρόνο- περισσότερες από 30 οικογένειες. Και σε ισάριθμες οικογένειες, τους παρείχαμε μέσω προσφορών, είδη επίπλωσης, ηλεκτρικού εξοπλισμού και συσκευών θέρμανσης. Προσφέραμε 16 υποτροφίες από την Σιβιτανίδειο Κρατική Σχολή Τεχνών & επαγγελμάτων, άλλα και ιδιωτικά ΙΕΚ».

Επίσης, το ίδιο διάστημα στο ΚΕΣΟ ολοκληρώθηκαν και υλοποιούνται περισσότερα από έξι διαφορετικά προγράμματα, που έχουν χρηματοδοτηθεί και συνεχίζουν να χρηματοδοτούνται από Εθνικούς πόρους, από Ευρωπαϊκά Ταμεία και Οργανισμούς Χρηματοδότησης, αλλά και από Ελληνικές Ενώσεις, όπως είναι η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, και άλλοι έγκριτοι φορείς.

Έχει ιδρυθεί, ακόμη, ένα άτυπο Δίκτυο Συνεργασίας με παιδικούς σταθμούς, με Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μεταλαμπαδεύοντας στα παιδιά το πνεύμα της Αλληλεγγύης, ενώ από το τέλος του 2015 το ΚΕΣΟ διαθέτει Κοινωνικό Παντοπωλείο σε ιδιόκτητο κτήριο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στην οδό Αχαρνών 205.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ