Αρχική » Κοσμοσυρροή στον εορτασμό του πολιούχου της Καλαμπάκας, Αγίου Βησσαρίωνος

Κοσμοσυρροή στον εορτασμό του πολιούχου της Καλαμπάκας, Αγίου Βησσαρίωνος

από kivotos

Με την περιφορά της Ιεράς Εικόνος και Τίμιας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος και την έλευση στην κεντρική πλατεία της Καλαμπάκας όπου ευλογήθηκε ή Αρτοκλασία και εκφωνήθηκε ό πανηγυρικός της ημέρας, συνεχίστηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Βησσαρίωνος, πολιούχου της Καλαμπάκας.

Το απόγευμα στις 14 Σεπτεμβρίου στον Μητροπολιτικό Ναό εψάλη  ό πανηγυ­ρικός Εσπερινός στον όποιον χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος.

Στ συνέχεια έγινε  ή λιτάνευση της ίερας Εικόνας και της Τιμίας Κάρας του Αγίου, Στήν κεντρική πλατεία Ρήγα Φεραίου ευλογήθηκε  ή Αρτοκλασία και εκφωνήθηκε ο ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Γεώργιο.

Στη λιτανεία συμμετείχαν  οι Μητροπολίτες Γρεβενών κ. Δαβίδ, Καρπενησίου κ. Γεώργιος και ό οικείος Μητροπολίτης Σταγών & Μετεώρων κ. Σεραφείμ, οι αρχές του τόπου, η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμπάκας, μαθητές, και εκπρόσωποι συλλόγων, σωματείων και φορέων, και βέβαια πλήθος κόσμου.

Την Πέμπτη 15ην Σεπτεμβρίου, ήμερα της γιορτης στον πανηγυρικός Όρθρος, χοροστάτησε  ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ ο οποίος μίλησε και στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο που ακολούθησε.

Ενδιαφέρον είναι πως ο Δήμαρχος Καλαμπάκας, συναισθανόμενος τις άσχημες συνθήκες που έχουν περιέλθει πολλοί δημότες εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων αποφάσισε και σε συνεννόηση με τον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ να ματαιώσει το καθιερωμένο γεύμα που παρατίθεται ανήμερα της εορτης του Αγίου Βησσαρίωνος,  προς τιμήν του κλήρου και των επίσημων προσκεκλημένων. Τα χρήματα  θα διατεθούν για την αποκατάσταση  ζημιών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία που έπληξε τον  Δήμο Καλαμπάκας.

 

 



Πηγή: www.stagonnews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ