Αρχική » Κερκύρας Νεκτάριος: “Στην Εκκλησία φανερώνεται ο Θεός”

Κερκύρας Νεκτάριος: “Στην Εκκλησία φανερώνεται ο Θεός”

από kivotos

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στις Αφέτες Πηλίου, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου. Το απόγευμα της Παρασκευής 28 Αυγούστου ο κ. Νεκτάριος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, ζητώντας από τους πιστούς να μιμηθούν την ακεραιότητα της ζωής του και να οδηγηθούν στη μετάνοια.

Το Σάββατο, ημέρα μνήμης της αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Προδρόμου, ο κ. Νεκτάριος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον ίδιο ναό και υπογράμμισε πως με τη χάρη του Παναγίου Πνεύματος συντελείται η ενότητα μέσα στην Εκκλησία. Μέσα στην Εκκλησία, συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος, φανερώνεται ο ίδιος ο Θεός, φανερώνεται η Αγάπη και η Χαρά.

Στη συνέχεια, ο κ. Νεκτάριος αναφέρθηκε στη μεγάλη προσφορά της Εκκλησίας στο σύγχρονο κόσμο, παίρνοντας αφορμή από την πρόσφατη επίσκεψη της Τιμίας δεξιάς Χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος στην Πολωνία, σε ένα πρώην αθεϊστικό κράτος, που όμως σήμερα διψά για το Χριστό. Σε Εκείνον βρίσκουν τη λύση τόσο των υπαρξιακών, όσο και των καθημερινών τους προβλημάτων. Ο Μητροπολίτης Κερκύρας ευχήθηκε στους πιστούς να συνεχίσουν τη δύσκολη πορεία, που όμως οδηγεί στη Σωτηρία και στη Θέωση.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ