Ανακούφιση στον οικογενειακό προϋπολογισμό εκατοντάδων πολύτεκνων οικογενειών προσέφερε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών εν’  όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα,  προχώρησε στην παράδοση  1112  ειδικών προπληρωμένων καρτών για αγορά των σχολικών ειδών αξίας 40 ευρώ από ελληνική αλυσίδα καταστημάτων,  σε μαθητές από  οικογένειες πολυτέκνων οικογενειών,  με πολύ χαμηλό εισόδημα. Στόχος της ενέργειας ήταν να  συμβάλει  ουσιαστικά στην ενίσχυση  και την υποστήριξη των οικογενειών ενώ ταυτόχρονα  να δώσει στα παιδιά τη δυνατότητα να ξεκινήσουν την ακαδημαϊκή  χρονιά με όλα τα απαραίτητα εφόδια .

 Οι πολύτεκνες οικογένειες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα  είναι μέλη της ΕΠΑ (Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών), της ΠΕΦΙΠ (Πανελλήνια Ένωση Φίλων Πολυτέκνων), αλλά και πολυμελείς οικογένειες που εξυπηρετούνται από τα Κοινωνικά Παντοπωλεία της «Αποστολής» στον Ταύρο, στη Καλλιθέα και στο Ν. Ηράκλειο.

Όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας: «Σκοπός της «Αποστολής» είναι να στηρίξει την οικογένεια, κυρίως οικογένειες πολυτέκνων, αλλά και τα παιδιά. Δεχθήκαμε πάρα πολλά αιτήματα οικογενειών που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν σχολικά είδη στα παιδιά τους. Ανταποκρινόμενη σε αυτά τα αιτήματα η «Αποστολή», η Αρχιεπισκοπή, με πρώτο τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο βρίσκονται σήμερα εδώ για να δώσουν κάρτες με τις οποίες οι γονείς θα μπορούν να αγοράσουν  σχολικά είδη για τα παιδιά. Η πρόοδος της ελληνικής οικογένειας, κυρίως όμως, η πρόοδος της νέας γενιάς, είναι αυτή που μας δίνει ελπίδα για το μέλλον».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που υλοποιεί η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», χρηματοδοτούν οι IOCC/ John L. Santikos Foundation of the San Antonio Area Foundation.