«Συγχαρητήρια στην Ελλάδα που έχει τέτοιους μαθητές» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μιλώντας σε εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Αρχιεπισκοπής στον Αυλώνα για τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ορεστιάδας που φιλοξενούνται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα.

Οι περίπου εκατό μαθητές από την β' και γ' τάξη του 2ου Γυμνασίου Ορεστιάδας βρίσκονται στην Αθήνα από την Πέμπτη το βράδυ κατόπιν προσκλήσεως του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος σε επίσκεψή του στην Θράκη τον περασμένο Απρίλιο είχε προσκαλέσει τους μαθητές να έρθουν στην Αθήνα ως εκπαιδευτική εκδρομή.

Οι μαθητές από την Παρασκευή το πρωί επισκέπτονται ιστορικές μονές, ιερούς ναούς, αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, ενώ το Σάββατο το βράδυ πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων μουσικοχορευτική εκδήλωση παρουσία του Αρχιεπισκόπου.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε στα παιδιά να έχουν υγεία, όρεξη για δουλειά και καλή επιτυχία στα όνειρά τους. Συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τα ίδια τα παιδιά για την διαγωγή τους και τόνισε πως η Ελλάδα αξίζει συγχαρητήρια που έχει τέτοιους μαθητές. Τα παιδιά ζήτησαν από τον Αρχιεπίσκοπο να γράψει τις ευχές του σε ένα τετράδιο που σημείωναν τις εντυπώσεις και τις αναμνήσεις τους από την εκδρομή στην Αθήνα. Ο Αρχιεπίσκοπος στο τετράδιο συμπλήρωσε πως εύχεται αυτή να είναι η νεολαία της Ελλάδος και ο Θεός να τους ευλογεί όλους.

Ευχαρίστησε, ακόμη, όσους συνέβαλλαν, ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδρομή, αλλά και η συγκεκριμένη εορταστική εκδήλωση. Αναφέρθηκε και ευχαρίστησε την ορχήστρα «Κανών» της Αρχιεπισκοπής, που υπό την καλλιτεχνική Διεύθυνση του κ. Γεώργιου Δεμελή, συνόδευαν μουσικά την εκδήλωση, λέγοντας πως τα μέλη της προσφέρουν τα χαρίσματά τους για τους άλλους.

Ένας μαθητής εκ μέρους, όλων των παιδιών και των καθηγητών ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και τον παρακάλεσε το πρόγραμμα φιλοξενίας να συνεχιστεί, ώστε να έρθουν και τα υπόλοιπα σχολεία της Ορεστιάδας που ήθελαν πολύ να βρίσκονται μαζί τους.

Από νωρίς στις κατασκηνώσεις ήταν και ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ο οποίος συνομίλησε με τους μαθητές, αλλά και συμμετείχε και σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες.

Τη μέριμνα για την φιλοξενία, την σίτιση και την επίσκεψη των μαθητών στους αρχαιολογικούς χώρους έχει αναλάβει το Κέντρο Παιδείας Πολιτισμού και Εθελοντισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Οι μαθητές μιλώντας στον 89,5 εξέφρασαν τον ενθουσιασμό και την χαρά τους για την εκπαιδευτική αυτή εκδρομή, αλλά και την επιθυμία να επαναληφθεί σύντομα.