Αρχική » Στην Κέρκυρα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος

Στην Κέρκυρα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος

από kivotos

Το απόγευμα της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου 2015 έφθασε στο νησί της Κέρκυρας ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος πραγματοποιώντας ιδιωτική επίσκεψη. Στο αεροδρόμιο του νησιού τον υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Εν συνεχεία ο Πατριάρχης μετέβη εν πομπή στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, όπου έγινε δοξολογία, στο τέλος της οποίας ο κ. Νεκτάριος καλωσόρισε τον Μακαριώτατο, χαρακτηρίζοντάς τον εξέχουσα προσωπικότητα, αλλά και σεπτή κορυφή του δευτέρου τη τάξει θεσμού της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Στη συνέχεια έκανε ιστορική αναδρομή στα φοιτητικά χρόνια, την περίοδο δηλαδή κατά την οποία γνωρίστηκε με τον Μακαριώτατο φοιτώντας στην Ριζάρειο Σχολή, όπου σπούδασαν όπως είπε χαρακτηριστικά, τι σημαίνει «το υπέρκαλλον κάλλος της ευχαριστιακής τραπέζης». Στο τέλος της προσφωνήσεώς του ο κ. Νεκτάριος δώρισε στον Πατριάρχη εγκόλπιο με τη μορφή του Σωτήρος Χριστού.

Στην αντιφώνησή του ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ευχαρίστησε πρώτα και πάνω από όλους τον Κύριό μας  Ιησού Χριστό και τον προστάτη του νησιού Άγιο Σπυρίδωνα που τον αξίωσαν μετά από 43 χρόνια να επισκεφθεί ξανά το νησί των Φαιάκων και να περπατήσει στα παραδοσιακά σοκάκια, μα κυρίως να σταθεί μπροστά στη λάρνακα του σκηνώματος του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος. Ακολούθως διηγήθηκε μια ιστορία όταν βρέθηκε στο Κονγκό. Εκεί λοιπόν οι κάτοικοι του δώρισαν ένα σκουφάκι φτιαγμένο από φοινικόδεντρα όμοιο με την τιάρα που φέρει ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και αμέσως θυμήθηκε την οσία μορφή του Αγίου Σπυρίδωνος ο οποίος και εκείνος εικονογραφείται με κάλυμμα της κεφαλής φτιαγμένο από φοινικόδεντρα. Στο τέλος του λόγου του ο Μακαριώτατος χάρισε στον Μητροπολίτη Κερκύρας εγκόλπιο που φέρει την εικόνα του Ευαγγελιστού Μάρκου, ζητώντας τόσο από τον Επίσκοπο όσο και από τους πιστούς να ενθυμούνται στις προσευχές τους τον Πατριάρχη και την Εκκλησία της Αλεξανδρείας.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ