Αρχική » Πατρών Χρυσόστομος: “Μη χάσετε του τόπου μας τη λεβεντιά και χάρη”

Πατρών Χρυσόστομος: “Μη χάσετε του τόπου μας τη λεβεντιά και χάρη”

από kivotos

Εκατοντάδες μελών των παραρτημάτων των  Λυκείων Ελληνίδων από πολλές πόλεις της Ελλάδος έφτασαν την Παρασκευή 14.10.2016 στην Πάτρα, προκειμένου να συμμετάσχουν στους εορτασμούς για την συμπλήρωση 40 ετών τού παραρτήματος  τού Λυκείου Ελληνίδων Πατρών.

Τά μέλη των κατά τόπους παραρτημάτων τού Λυκείου Ελληνίδων επεσκέφθησαν προσκυνηματικά τον Ιερό Ναό τού Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, όπου τούς απεδέχθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος τέλεσε δέηση υπέρ υγείας των ευλαβών προσκυνητών και μετά την προσκύνηση τής αγίας Κάρας, τού Σταυρού τού μαρτυρίου και τού τάφου τού Πρωτοκλήτου, τούς μίλησε εγκάρδια και πατρικά καλωσορίζοντάς τους στην πόλη των Πατρών και στον Ναό τού Αγίου Αποστόλου Ανδρέου.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την συγκίνηση και τον ‘έπαινό του για το έργο το οποίο επιτελείται από το Λύκειο Ελληνίδων και τά κατά τόπους παραρτήματά του και για τον αγώνα πού καταβάλλουν προκειμένου, όχι απλώς να διασωθεί η παράδοση και πνευματική ταυτότητα και ιδιοπροσωπία τού τόπου μας, αλλά και να συνεχισθεί αυτή η πνευματική πορεία μέσα από τις επόμενες γενιές, ώστε η Ελλάδα να προχωρήσει με σταθερά βήματα σέ ένα λαμπρότερο μέλλον, όπως της αξίζει.

 «Μή χάσετε τού τόπου μας τη λεβεντιά και χάρη» είπε προς όλους ο Σεβασμιώτατος, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό του και τή χαρά του, για την παρουσία των εκατοντάδων επισκεπτών στην πόλη των Πατρών, ενδεδυμένων με τις κατά τόπους εθνικές ενδυμασίες.

Στό τέλος, σέ ένα κλίμα εξόχως συγκινητικό έψαλαν όλοι τον Εθνικό ύμνο.

Ιδιαίτερα ο Σεβασμιώτατος, ευχήθηκε στην Πρόεδρο και τά μέλη τού Διοικητικού Συμβουλίου και σέ όλα τά μέλη τού Λυκείου Ελληνίδων Πατρών, για την συμπλήρωση των 40 ετων.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ