Με την παρουσία τού Παναγιωτατου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, τού ιερού κλήρου, των αρχών και τού ευσεβούς λαού, άρχισαν οι καθιερωμένες εκκλησιαστικές τελετές για την εορτή τού πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου.

Έτσι τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η μεταφορά της ιεράς Εικόνας της Παναγίας «Επισκέψεως» από τα Τρίκαλα στον ιερό Ναό τού Αγίου Δημητρίου.

Η Εικόνα αυτή φυλάσσεται ως ιερό κειμήλιο στον ομώνυμο ιερό Ναό της στην πόλη των Τρικάλων και μετα από πρόσκληση τού κ. Ανθίμου, με μεγάλη ευλάβεια την μετέφερε, μαζί με τούς συνεργάτες του κληρικούς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος για να συνεορτασθή με τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο.

Ο κ. Άνθιμος, οι ιερείς, οι μοναχές, οι ιεροψάλτες, τα εξαπτέρυγα, η Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, οι αρχές και ο ευσεβής λαός υποδέχθηκαν με μεγάλη συγκίνηση την Παναγία μας στο προαύλιο τού Ναού τού Αγίου Δημητρίου.

Ακολούθησε, σύμφωνα με το τυπικό η Δοξολογία, και ο Μητροπολίτης μίλησε ευχαριστώντας τον Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο και όλους τούς κληρικούς, τούς εκπροσώπους των αρχών και τον λαό.

Μεταξύ των άλλων, είπε : « ...νά μείνωμε σταθεροί και ακλόνητοι, σαν Ορθόδοξοι Έλληνες Χριστιανοί, στη πίστη μας, και έχοντας εμπιστοσύνη στον Χριστο, με τις πρεσβείες τής Παναγίας μας, τού αγίου Δημητρίου και όλων των αγίων θα προσπεράσωμε τίς δύσκολες συνθήκες στις οποίες ζούμε».

Στη συνέχεια ο. κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε με ευγνωμοσύνη τον κ. Άνθιμο και εξέφρασε την μεγάλη του χαρά απευθυνόμενος προς όλους για την μεγάλη ευλογία να γιορτάσει και πάλι τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο μαζί με την Παναγία μας.