Αρχική » Η Παναγία Βουλκανιώτισσα για προσκύνημα στο Βύρωνα

Η Παναγία Βουλκανιώτισσα για προσκύνημα στο Βύρωνα

από kivotos

Η μεγάλη συμμετοχή των πιστών χαρακτήρισεν την υποδοχή της Θαυματουργού και ιστορικής εικόνας της Παναγίας του Βουλκάνου από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας πού αφίχθη στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος της Μητροπόλεως Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού.

Την χαριτόβρυτη εικόνα της Παναγίας που μετέφερε ο Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Λαμπρινάκος, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Μεσσηνίας και υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, ο Αρχιμανδρίτης κ. Καλλίνικος Νικολάου, Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης κ. Χριστόδουλος Κοτσίφης, οι εφημέριοι του Ιερού Ναού, και κληρικοί της Μητροπόλεως.

Η μεγάλη προσέλευση των πιστών ήταν εντυπωσιακή όχι μόνο από το πλήθος που συνέρρευσε από πολλές περιοχές της Αθήνας, αλλά και την συμμετοχή εκατοντάδων πιστών πού προσήλθαν εκτός Αθηνών, από πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπως επίσης και πολλοί Μεσσήνιοι των Αθηνών πού έχουν πληροφορηθεί την έλευσή της.

Επίσης συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δημοτικών Αρχών, πολιτιστικών συλλόγων και τοπικών φορέων του Δήμου Βύρωνος. Μετά την υποδοχή τελέσθηκε Αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.

Ο Σεβασμιώτατος στό λόγο του αναφέρθηκε στην σημασία του προσώπου της Παναγίας μας και την ιδιαίτερη ευλογία που λαμβάνουμε όταν και όσοι την επικαλούμαστε με τις προσευχές μας. Εκείνη δια των πρεσβειών της μας δωρίζει άπλετα και πλούσια τα αιτήματά μας, γνωρίζοντας τις ανάγκες και τις ελλείψεις μας.

Σημειώνεται ότι η υποδοχή της θαυματουργού Ιεράς Εικόνας εντάσσεται στις πνευματικές και εορταστικές εκδηλώσεις, με αφορμή την εορτή της Πανηγύρεως του Αγίου Δημητρίου με την ονομασία «Δημήτρια». Οι εκδηλώσεις φέτος θα γίνουν για 14η χρονιά.

Επίσης στα πλαίσια των λατρευτικών και εορταστικών συνάξεων των ΙΔ΄ Δημητρίων 2016 καθημερινά στον Ιερό Ναό θα τελείται θεία Λειτουργία, Ιερές Ακολουθίες (Παράκληση στην Παναγία, Εσπερινός, Απόδειπνο) και θα γίνονται επίκαιρες πνευματικές ομιλίες από έμπειρους ομιλητές που θα αναπτύξουν σημαντικά, σύγχρονα και ενδιαφέροντα θέματα.

Ο ιερός ναός του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος θα παραμένει ανοιχτός καθημερινά (έως και 28 Οκτωβρίου) για τούς πιστούς και προσκυνητές από το πρωί στις 7.00 έως τις 10.00 το βράδυ. Η θαυματουργή Ιερά Εικόνα της Παναγίας του Βουλκάνου θα παραμείνει στον Ιερό Ναό έως τήν 28 Οκτωβρίου καί ώρα 12:00 μ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ