Αρχική » Επίσημη έναρξη των “Σπιτιών Γαληνης” της Μητρόπολης Δημητριάδος

Επίσημη έναρξη των “Σπιτιών Γαληνης” της Μητρόπολης Δημητριάδος

από kivotos

Στον ιερό ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου έγινε χθες (10 Σεπτεμβρίου), η επίσημη έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Σίτισης «Δος Ημίν Σήμερον» όπως και των Σπιτιών Γαλήνης των ενοριών της Μητρόπολης Δημητριάδος. Αφορμή ήταν η γιορτή του αγίου Ευφροσύνου του Μαγείρου, προστάτη των εθελοντών και εθελοντριών των ενοριακών συσσιτίων της Μητρόπολης.

Στον Εσπερινό –όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος – συμμετείχαν εκατοντάδες εθελόντριες που στελεχώνουν το έργο της καθημερινής προσφοράς φαγητού και οι υπεύθυνοι κληρικοί των Σπιτιών Γαλήνης.

 Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τις κυρίες που αναλώνονται στα έργα αγάπης και προσφοράς της Εκκλησίας, τα οποία χαρακτήρισε «έργα Χριστού, έργα συμπαράστασης στους ελάχιστους αδελφούς του Χριστού». Παρατήρησε ότι τα «ενοριακά μας συσσίτια συμβάλλουν στην διατήρηση της κοινωνικής ενότητας και συνοχής και συνιστούν απόδειξη ότι οι ενορίες μας είναι ζωντανές».

Ο κ. Ιγνάτιος χαρακτήρισε το έργο των εθελοντριών «προσφορά αγάπης, πράξη προσευχής και έμπρακτης αγιότητας, έργο ιεραποστολής», ενώ σημείωσε εμφαντικά ότι «στο έργο αυτό δεν ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους, αναλόγως του χρώματος, της εθνικής τους προέλευσης ή της θρησκείας τους, αλλά στα πρόσωπα όλων αντικρίζουμε τη ζωντανή εικόνα του Θεού».

 Σήμερα στην περιοχή της Μητρόπολης Δημητριάδος λειτουργούν 27 σημεία δωρεάν προσφοράς καθημερνού φαγητού, που καλύπτουν περίπου 2.000 άτομα, ενώ σχεδιάζεται η λειτουργία ενός ακόμα Σπιτιού Γαλήνης, στον ιερό ναό Αγίου Γερασίμου Βόλου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ