Συνεχίζεται για πέμπτη χρονιά και φέτος  το πρόγραμμα «Η Εκκλησία στο Σπίτι», το οποίο αφορά τη διανομή δεμάτων τροφίμων σε μηνιαία βάση σε οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 6.000 ευρώ.

 Από σήμερα σε 145 ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών θα γίνεται η υποβολή αιτήσεων και η παραλαβή των δικαιολογητικών.

 Στο Πολιτιστικό Κέντρο της  Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο Ρουφ,  παρουσία του Πρωτοσυγκέλλου π. Συμεών Βολιώτη, του Γενικού Διευθυντή του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου  π. Βασιλείου Χαβάτζα και του Γενικού Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνου Δήμτσα, οι ιερείς των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων της  Ι. Αρχιεπισκοπής,    ενημερώθηκαν για τις λεπτομέρειες του προγράμματος και παρέλαβαν πλήρη φάκελο οδηγιών.

Το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά κατοίκους Ενοριών που υπάγονται στην Περιφέρεια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Οι ενδιαφερόμενοι που έχουν ανάγκη βοηθείας σε τρόφιμα και πληρούν τα παρακάτω κριτήρια, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην Ενορία της κατοικίας τους, το αργότερο έως 11 Νοεμβρίου 2016.

 

1. Κοινωνικά-οικονομικά κριτήρια επιλογής υποψηφίων:

Α) Εισοδηματικά κριτήρια: Για ένα άτομο, 0 έως 6.000 ευρώ συν 1.500 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας, όπως αυτά δηλώνονται στο φετινό εκκαθαριστικό φορολογίας 2015

Εφ’ όσον πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια, η βοήθεια θα δοθεί κατά προτεραιότητα σε:

Β) Μονογονεϊκές Οικογένειες

Γ) Μισθωτούς/συνταξιούχους

Δ) Οικογένειες με περισσότερα προστατευόμενα μέλη 

Ε) Οικογένειες με περισσότερα άνεργα μέλη

Ζ) Οικογένειες με ανάπηρα μέλη

 

2. Υποχρεωτικά δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι:

     Α.   Αίτηση συμμετοχής συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη (η αίτηση χορηγείται από την Ενορία),

Β.    Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου (για όλους) & Άδεια Διαμονής σε ισχύ (μόνο για αλλοδαπούς Τρίτων Χωρών)

Γ.    Φετινό Εκκαθαριστικό Φορολογίας Φορολογικού έτους 2015  (για όλους)

Δ.    Πιστοποίηση διεύθυνσης κατοικίας με αντίγραφο Λογαριασμού ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ ή τηλεφωνίας (κινητής ή σταθερής) στο όνομα του αιτούντα ή συμβόλαιο ενοικίασης κατοικίας σε ισχύ μαζί με λογαριασμό στο όνομα του ιδιοκτήτη (για όλους)

Ε.    Πρόσφατη βεβαίωση Ανεργίας από ΟΑΕΔ για κάθε άνεργο μέλος της οικογένειας

ΣΤ΄ Πιστοποιητικό Αναπηρίας σε ισχύ από αρμόδια επιτροπή (μόνο για αναπηρία 67% και άνω)

 

  • Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται μόνο στην Ενορία που ανήκει ο ενδιαφερόμενος
  • Ο κάθε Ναός θα ανακοινώσει τις ημέρες και ώρες που θα διαθέτει τα έντυπα των αιτήσεων και θα παραλαμβάνει τις συμπληρωμένες  αιτήσεις και δικαιολογητικά.  Οι Ενορίες δεν θα παραλαμβάνουν αιτήσεις χωρίς όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά

 

Ο Πρωτοσύγκελλος π. Συμεών Βολιώτης στην εισαγωγική του ομιλία παρουσίασε τους βασικούς άξονες του κοινωνικοπρονοιακού έργου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την περίοδο 2016-2017 και έδωσε οδηγίες στους ιερείς – προέδρους των Ενοριακών Φιλόπτωχων Ταμείων. Μετέφερε προς τους ιερείς  τις κατευθύνσεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στις πολύπλευρες δράσεις της «Αποστολής» στην ενίσχυση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Τέλος, ως Αντιπρόεδρος του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κάλεσε τους ιερείς και τα συμβούλια των Ενοριακών Φιλόπτωχων Ταμείων να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε μέχρι τις 11 Νοεμβρίου 2016 να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις και δικαιολογητικά για το πρόγραμμα σίτισης της «Αποστολής» και του IOCC.

Ο  Γενικός Διευθυντής  της « Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας τόνισε ότι: « η επιτυχία του προγράμματος οφείλεται στη  συνέπεια και υπευθυνότητα της κάθε ενορίας σε συνεργασία με την «Αποστολή» με γνώμονα τον προσδιορισμό των αναγκών των οικονομικά αδύναμων οικογενειών. Η ανάγκη και η ανακούφιση της ελληνικής οικογένειας είναι επιτακτική προτεραιότητα και πρέπει να αντιμετωπίζεται με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Αυτήν αναλαμβάνουμε και υλοποιούμε με ένστερνο ζήλο και αγάπη». Πρόσθεσε ακόμη ότι λόγω των αυξανόμενων αναγκών  η «Αποστολή» μοιράζει κάθε μήνα περισσότερα από 10.000 δέματα τροφίμων.