Αρχική » Κιβωτός της Ορθοδοξίας: Κυκλοφορεί από την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου με 5 μεγάλες προσφορές

Κιβωτός της Ορθοδοξίας: Κυκλοφορεί από την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου με 5 μεγάλες προσφορές

από kivotos

Η Κιβωτός της Ορθοδοξίας κυκλοφορεί από την Πέμπτη 10.11 με 5 μεγάλες προσφορές

ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΔΩΡΟ
ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΞΥΛΙΝΟΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ
Σε 2 νέα σχέδια 

Μη χάσετε τον ευλογημένο με τις ευχές των μοναχών, ξύλινο σταυρό, που θα βρείτε αποκλειστικά και μόνο στην Κιβωτό της Ορθοδοξίας, για να σας προστατεύει σε κάθε στιγμή της ζωής. Ο πολύτιμος αυτός σταυρός, θα κυκλοφορήσει αυτή την Πέμπτη σε 2 νέα σχέδια για να επιλέξετε 

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΕΥΧΕΣ ΠΟΥ ΣΩΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ «ΚΑΚΟ ΜΑΤΙ»
και οι συμβουλές του Αγίου Παϊσίου για τη βασκανία

 

ΟΙ ΔΟΞΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΩΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΞΕΜΑΤΙΑΣΜΑΤΑ ΑΠ΄ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Με τον όρο βασκανία εννοείται η δυσμενής και ολέθρια ψυχική επίδραση, η οποία εξασκείται τόσο στους ανθρώπους και στα ζώα όσο και στα φυτά αλλά ακόμη και στα αντικείμενα δια του βλέμματος και μόνο από άτομα τα οποία έχουν έμφυτη αυτή τη δύναμη. Έτσι το άτομο που ματιάζει κάνει κακό χωρίς κάποια συγκεκριμένη χειρονομία ή λόγια ή άλλη τελετουργική πράξη και συνήθως χωρίς να το θέλει ή να έχει συνείδηση της πράξεώς του. Αρκεί απλά το γεγονός του θαυμασμού ή της ιδιαίτερης ενασχόλησης και παρατήρησης ή της ύπαρξης ζήλιας στις προθέσεις του ατόμου ώστε να ματιάσει κάποιον ή κάτι. Στην Ελλάδα και ανάλογα με την περιοχή το μάτι θα το συναντήσουμε με διάφορες ονομασίες.

Το βάσκαμα ή κακό μάτι στην Θεσσαλία το συναντάμε ως αρμένιασμα, στα Δωδεκάνησα ως ματικό, στην Κρήτη ως λάβωμα, φιαρμός ή θιάρισμα και στη Μάνη ως αποσκασμός. Η Χριστιανική θρησκεία αν και δέχεται την ύπαρξή της και διαβάζει και ευχές για την εξουδετέρωση της αρνητικής αυτής ενέργειας δεν δέχεται την χρήση άλλων φυλακτών πλην του σταυρού, η πίστη στον οποίο είναι και το όπλο του χριστιανού ενάντια στο κακό μάτι και γενικά σε ό,τι κακό. Η αρχή της βασκανίας ανάγεται στην Ανατολή και τη Χαλδαία, από την οποία πιθανότατα διαδόθηκε στην Ελλάδα, την Ιταλία και τις λοιπές χώρες της Ευρώπης και συνεχίζει ακόμη και σήμερα να διατηρείται στους «πολιτισμένους» λαούς, απασχολώντας ακόμη και την επιστήμη!

Μ. Γ. ΒΑΡΒΟΥΝΗΣ
Καθηγητής Λαογραφίας
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης / Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας

 

2 ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ, ΠΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ – ΑΔΙΑΒΡΟΧΕΣ

Αποκτήστε δύο πολύτιμες εικόνες των μεγάλων αγίων της Εκκλησίας, πλαστικοποιημένες και αδιάβροχες, για να τις έχετε πάντα μαζί σας, φυλαχτό!

Περιλαμβάνουν το απολυτίκιο και το κοντάκιο.

 

ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ

Επιλέξτε μια από τις συλλεκτικές εκδόσεις με τον βίο των μεγάλων Αγίων της Εκκλησίας
ΒΙΒΛΙΟ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ, ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

Στο συγκλονιστικό αυτό βιβλίο δίνονται για πρώτη φορά απαντήσεις για το ξεχωριστό αυτό θαύμα της Ορθοδοξίας. Πως το άγιο φως κατέρχεται από τον ουρανό; Τι περιγράφουν οι συγκλονιστικές μαρτυρίες των ανθρώπων που βίωσαν το θαύμα; Ποια θαυμαστά φαινόμενα συνοδεύουν την εμφάνισή του; Τι έδειξαν οι επιστημονικές μετρήσεις που έγιναν στο τόπο του μυστηρίου;

ή 

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ, ΤΑ 20 ΘΑΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ
Μια έκδοση αφιέρωμα στη Χάρη Του! Ο βίος, η πολιτεία, τα θαύματα και το ιερό λείψανο του μεγάλου Αγίου της Εκκλησίας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ