Αρχική » Μεγάλη παρέλαση στη Χίο στην επέτειο της απελευθέρωσης της, με μνήμες από την Μικρασία

Μεγάλη παρέλαση στη Χίο στην επέτειο της απελευθέρωσης της, με μνήμες από την Μικρασία

από kivotos

Ισχυρούς συμβολισμούς αλλά και δυνατές συγκινήσεις προσέφερε στους Χιώτες η παρέλαση των πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων στην οδό Δημοκρατίας στο πλαίσιο του εορτασμού των 104ων ελευθέριων του νησιού από τον οθωμανικό ζυγό.

Με ζωντανούς ακόμα τους στίχους του Σουρή «Ελεύθερη σε χαιρετώ, κι απ’ την καρδιά μου τραγουδώ», εκατοντάδες Χιώτες κατέκλεισαν την πλατεία Βουνακίου προκειμένου να παρακολουθήσουν μία από τις πιο ξεχωριστές παρελάσεις των τελευταίων ετών.

Η παρουσία των ποντιακών σωματείων στη Χίο, η μεταφορά της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Σουμελά στο νησί αλλά και οι αεροπορικές επιδείξεις από το επισμηναγό Στράλη που πέταξε με το F-16 πάνω από τον χώρο της παρέλασης, απογείωσαν τα εθνικά συναισθήματα σε μία περίοδο που το νησί βρίσκεται διαρκώς στο στόχαστρο των γειτόνων.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γ.Γ. του Υπ. Ναυτιλίας Γ. Θεοτοκάς ενώ η Ν.Δ. εκπροσωπήθηκε από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Κ. Τσιάρα.

Σχεδόν στο σύνολό τους τα σχολεία του νησιού, πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία, ο Ερυθρός Σταυρός, οι πρόσκοποι, οι σπουδαστές των ΑΕΝ Χίου και Οινουσσών αλλά και οι ένοπλες δυνάμεις του νησιού παρέλασαν καταχειροκροτούμενοι από τον κόσμο, που φάνηκε να απολαμβάνει την παρέλαση της νέας γενιάς.

Της παρέλασης προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο ηρώων καθώς και πανηγυρική δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Χίου συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Χίου, Άρτης και Καρπενησίου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με επιδείξεις σκαφών από τις ειδικές δυνάμεις στο λιμάνι και χορούς από πολιτιστικά σωματεία στην πλατεία Βουνακίου.



Πηγή: politischios.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ