Αρχική » Ο πατέρας του Πατριάρχη Μόσχας είχε βαφτίσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν!

Ο πατέρας του Πατριάρχη Μόσχας είχε βαφτίσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν!

από kivotos

Όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, o ιερέας που τον είχε βαφτίσει, ήταν ο πατέρας του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου!

Η αποκάλυψη έγινε στην τηλεταινία “Πατριάρχης” η οποία είναι αφιερωμένη στο Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο, μια ταινία στην οποία μίλησε και ο Πρόεδρος της Ρωσίας, και η οποία προβλήθηκε στο κανάλι Russia 1.

Σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, η μητέρα του τον βάφτισε στον Καθεδρικό Ναό της Μεταμορφώσεως Σωτήρος στο Λενινγκραντ (την ιστορική Αγία Πετρούπολη) το 1952. Η τελετή έγινε μυστικά καθώς ο πατέρας του, Βλαντιμιρ Σπιριδόνοβιτς Πούτιν (ο οποίος πέθανε το 1999) ήταν μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος. Μάλιστα ο π. Μιχαήλ που τον βάφτισε, πρότεινε στην μητέρα του μικρού, την Μαρία Ιβάνοβνα, να δωθεί το όνομα “Μιχαήλ” στο παιδί, προς τιμή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ καθώς ήταν η ημέρα της εορτής του, ενώ ήταν και ο προστάτης άγιος του Ιερέα. Όμως η μητέρα επέμενε στο Βλαντιμίρ (Βλαδίμηρος) προς τιμή του πατέρα του παιδιού.

Η σχέση του ηγέτη της Ρωσίας με τον σημερινό Πατριάρχη αποκαλύφθηκε όταν κάποια στιγμή, ο Πούτιν ρώτησε τον Μακαριώτατο κ. Κύριλλο, πως έγινε ιερέας. Ο Πατριάρχης του είπε πως ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του, του ιερέα Μιχαήλ, ο οποίος υπηρετούσε στον Καθεδρικό του Λένινγκραντ. Τότε ο Πούτιν τον ρώτησε αν ο πατέρας του Πατριάρχη ήταν ο μοναδικός ιερέας με το όνομα Μιχαήλ που υπηρετούσε στη δεκαετία του ’50 στον συγκεκριμένο ναό, και ότι ο Πατριάρχης απάντησε καταφατικά, έγινε η αποκάλυψη.

Η μυστική βάφτιση του Πούτιν και η στενή του σχέση με τον Πατριάρχη είναι όπως φαίνεται στοιχεία που έχουν ενισχύσει την ένθερμη στήριξη της Ρωσικής κυβέρνησης στην Ορθόδοξη Εκκλησία της χώρας, η οποία εδώ και αρκετά χρόνια έχει εξελιχθεί σε στενή συνεργασία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ