Αρχική » Γιορτή των Αχαιών Αγίων στην Πάτρα

Γιορτή των Αχαιών Αγίων στην Πάτρα

από kivotos

Μέ την εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια έγινε ο Εσπερινός της Εορτής των εν Αχαΐα και εξ Αχαΐας Αγίων, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, στον Νέο Ιερό Ναό τού Αγίου Ανδρέου Πατρών.

Στα πρόπυλα τού Ιερού Ναού έγινε η υποδοχή των Λειψάνων των εν λόγω Αγίων οι οποίοι τιμώνται από την τοπική Εκκλησία την Κυριακή προ τού Αγίου Ανδρέου και εν συνεχεία ετελέσθη ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστομου και συγχοροστατούντος τού Θεοφιλεστατου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Στον Εσπερινό είχαν κληθεί οι Εκπαιδευτικές Αρχές και οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και βραβεύθησαν από τόν Σεβασμιώτατο τα παιδιά πού πέρασαν από την Πάτρα (οι πρώτοι των πρώτων) στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας.

Τά ονόματα τών επιτυχόντων είναι τά εξής:  Μπίρμπας Κυριάκος τού Μιχαήλ, με βαθμό πρόσβασης 19.773  στην Ιατρική Σχολή Πατρών Μουντζούρη Λυδία τού Ιωάννη μέ βαθμό πρόσβασης στην Ιατρική Σχολή Πατρών 19.720, Διαμαντόπουλος Κωνσταντίντος τού Δημητρίου μέ βαθμό πρόσβασης στην Ιατρική Σχολή Πατρών 19.660, Παπαδόπουλος Χρίστος τού Ανδρέα μέ βαθμό πρόσβασης στο ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας 18.038, Παπαδέα Ελένη τού Μεγακλή μέ βαθμό πρόσβασης 17.788 στο ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανεφέρθη στους Αχαϊούς Αγίους και στο θέμα της κατά κόσμον γνώσεως και της κατά Θεόν σοφίας κάνοντας λόγο για την μεγάλη προσφορά των ευσυνειδήτων Εκπαιδευτικών μας στην κοινωνία της Πατρίδος μας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ