Αρχική » Δημητριάδος Ιγνάτιος: Επικεφαλής του κινήματος “Καταναλώνω ότι παράγω”

Δημητριάδος Ιγνάτιος: Επικεφαλής του κινήματος “Καταναλώνω ότι παράγω”

από kivotos

Μεγάλη ήταν ανταπόκριση των φορέων αλλά και απλών πολιτών στο πρόσφατο κάλεσμα των Ομοσπονδιών Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας για να στηρίξουν το πανελλαδικό κίνημα «Καταναλώνουμε ότι παράγουμε». Το κίνημα παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στο Βόλο την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, η οποία έγινε με την στήριξη της Μητρόπολης Δημητριάδος και με την παρουσία του Μητροπολίτη κ. Ιγνατίου που τέθηκε επικεφαλής της όλης προσπάθειας.

Όπως αναφέρθηκε στόχος του κινήματος είναι η στήριξη, προβολή και προώθηση στο καταναλωτικό κοινό των τοπικών μας προϊόντων αλλά και των υπηρεσιών που προσφέρονται στη Μαγνησία. Όπως τόνισε στην τοποθέτησή του ο Σεβασμιώτατος, «…βλέπω σήμερα εδώ όλους τους παραγωγικούς φορείς της πόλης μας, που οραματίζονται ένα εναλλακτικό μοντέλο ανάπτυξης και αποφασίζουν δράσεις από κοινού. Αφουγκράζομαι το μεράκι και τη διάθεσή σας να αποτελέσετε εναλλακτική πρόταση για ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία, και είμαι βέβαιος πως σύντομα θα σας ακολουθήσουν πολλοί».

Πρόσθεσε επίσης ότι «Η αληθινή πρωτοπορία του εγχειρήματός σας δεν είναι τόσο η αλλαγή ενός καταναλωτικού ήθους, όσο η επιστροφή σε κοινωνικές και ανθρωπιστικές αξίες, ως πρώτο κριτήριο επιλογής. Υπάρχει όμως και μια ακόμη διάσταση, η οποία με γεμίζει βαθύτατη ικανοποίηση: Με την πράξη σας ενώνονται πάλι οι άνθρωποι με τη γη τους. Σκύβουμε πάλι πάνω από την ευλογημένη αυτή γη τη Μαγνησίας, ανακαλύπτουμε ξανά τους θησαυρούς της, την εκτιμούμε ξανά ως τη μάνα που μας τρέφει. Η γη ξαναγίνεται πατρίδα. Γιατί πατρίδα είναι η ζωντανή σχέση του ανθρώπου με τον τόπο του, η φροντίδα του και η ευγνωμοσύνη για ό, τι έχει να μας δώσει. Ο μόχθος της γης δημιούργησε τους κοινωνικούς δεσμούς, τον κύκλο του χρόνου, τα πανηγύρια και τους κοινούς αγώνες.

Πάντα ως Έλληνες ήμασταν κοσμοπολίτες, γιατί πιστεύαμε στις δυνάμεις μας, γιατί είχαμε πατρίδα. Όσο σφυρηλατούμε τους τοπικούς μας δεσμούς, όσο απομακρύνουμε τους  στείρους ανταγωνισμούς και τα στενά συμφέροντα, αναδεικνύουμε τις πλούσιες δυνατότητες του λαού μας και του τόπου μας και ανοιγόμαστε δυναμικά στον κόσμο, ξαναβρίσκοντας  τη θέση που μας αξίζει.

Σε αυτή την έξοδο από το «εγώ « στο «εμείς», έξοδο που αποτελεί τον πυρήνα κάθε υψηλής πνευματικότητας και ιδιαίτερα της πνευματικότητας της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, αποδέχομαι με ενθουσιασμό, βαθιά συγκίνηση και ακράδαντη πίστη στην επιτυχία των στόχων σας, την πρόκλησή σας να τεθώ επικεφαλής».

Το γεγονός ότι υπάρχει πριν από λίγο καιρό εντελώς συμπτωματικά ξεκίνησε και η Ένωση Καταναλωτών Μαγνησίας μια προσπάθεια υπό τον τίτλο «αντιδρούμε στον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας αγοράζοντας ελληνικά προϊόντα» επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Αλέκος Κουτσελίνης, σημειώνοντας ότι έχει γίνει καταγραφή 100 επιχειρήσεων της Μαγνησίας στον τομέα των τροφίμων και ποτών που παράγουν περίπου 400 επώνυμα προϊόντα λίστα η οποία με την κατάλληλη επικαιροποίηση των στοιχείων μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο και για το κίνημα που αναπτύσσεται τώρα.

 


Πηγή: magnesianews.gr & I.M. Δημητριάδος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ