Αρχική » Άρτης Καλλίνικος: Ο Άγιος Νικόλαος μας διδάσκει πως πλούτος είναι η πίστη στο Θεό

Άρτης Καλλίνικος: Ο Άγιος Νικόλαος μας διδάσκει πως πλούτος είναι η πίστη στο Θεό

από kivotos

Και στη Μητρόπολη Άρτης, τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Καλλινίκου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου στην πόλη της Άρτας. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Βίο του Αγίου και τον έθεσε ως πρότυπο για τη σύγχρονη εποχή.

Ανήμερα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε στον πανηγυρικό Όρθρο και στη Θεία Λειτουργία, στον ενοριακό  Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βουργαρελίου Άρτης. Ο Μητροπολίτης τόνισε την δύναμη που πρέπει να αντλήσουμε όλοι από την ζωή του Αγίου Νικολάου. Επεσήμανε ότι ο Άγιος μάς διδάσκει πως ο πλούτος του ανθρώπου είναι η πίστη του στον Θεό και όχι τα υλικά αγαθά, τα οποία δεν προσφέρουν την αληθινή ευτυχία.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο δήμαρχος κ. Μαρίνος Γαρνέλης και εκ μέρους των υπολοίπων αρχόντων και πολιτών του δήμου, καλωσόρισε τον νέο Μητροπολίτη και του ευχήθηκε καλή δύναμη και πολύκαρπη Αρχιερατεία. Στη συνέχεια ο Ποιμενάρχης επισκέφθηκε τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού, το Δημαρχείο, την ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Βουργαρελίου καθώς και τον Βυζαντινό Ναό της “Κόκκινης Εκκλησιάς”.

Η Ακολουθία του Εσπερινού μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως στη συχνότητα των 106,6 MHz και διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδος www.radio.imartis.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ