Αρχική » Ο Πατριάρχης των Κοπτών κ. Θεόδωρος στην Ελλάδα

Ο Πατριάρχης των Κοπτών κ. Θεόδωρος στην Ελλάδα

από kivotos

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, υποδέχθηκε σήμερα Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», την Αυτού Μακαριότητα τον Πατριάρχη της Κοπτορθόδοξης Εκκλησίας της Αιγύπτου, κ. Θεόδωρο Β΄ (Tawadros II). Η Α.Μ. πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, έπειτα από πρόσκληση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο κ. υφυπουργός δήλωσε ότι η επίσκεψη του επικεφαλής της Κοπτορθόδοξης Εκκλησίας της Αιγύπτου είναι ιστορική και συνιστά κορυφαία στιγμή και απόδειξη των άριστων σχέσεων Ελλάδας – Αιγύπτου.

Να σημειωθεί ότι εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου συμμετείχε στη Διάσκεψη των Αθηνών (18-20.10.2015) για τον Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2015 έλαβε μέρος στη Διεθνή Συνάντηση Χριστιανών και Μουσουλμάνων Θρησκευτικών ηγετών και των αντιπροσώπων τους, στο πλαίσιο του διεξαγόμενου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο διαθρησκειακού διαλόγου μεταξύ Χριστιανισμού και Ισλάμ.

Με τον Πατριάρχη των Κοπτών θα υπάρξουν συζητήσεις για τη δυνατότητα πραγματοποίησης δράσεων, που θα βοηθήσουν στην ειρηνική συμβίωση όλων των δογμάτων της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής, όπως επίσης και της προστασίας της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο Πατριάρχης των Κοπτών θα επισκεφθεί τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, την φιλανθρωπική οργάνωση “Αποστολή”, αλλά και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας. Επίσης, μαζί με τον κ. Ιερώνυμο, θα συναντηθούν με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ