Αρχική » Λαρίσης Ιγνάτιος προς εθελόντριες: Σας ευχαριστώ, συνεχίστε τα καλά έργα

Λαρίσης Ιγνάτιος προς εθελόντριες: Σας ευχαριστώ, συνεχίστε τα καλά έργα

από kivotos

Τους ανθρώπους που αποτελούν την ψυχή του  φιλαθρωπικού έργου της Εκκλησίας, τους κινητήριους μοχλούς των συσσιτίων, της κοινωνικής μέριμνας, αυτούς που βοηθούν στην ανακούφιση των ενδεών και πτωχών  συναθρώπων μας τίμησε η Μητρόπολη Λαρίσης στο πρόσωπο των γυναικών εθελοντριών.

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα της εορτής της Παναγίας της Ορφανοτρόφου τιμήθηκαν στην Λάρισα, οι ευεργέτες της τοπικής Εκκλησίας και συνάμα οι εθελόντριες κυρίες του φιλανθρωπικού έργου του καθημερινού Συσσιτίου Απόρων της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο Επιούσιος» και του Κρικκείου Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Θηλέων, μέσα σε ένα πολύ πανηγυρικό κλίμα.

Το πρωΐ τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον κατάμεστο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου και στη συνέχεια τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο, το ιερό μνημόσυνο των Ευεργετών της Ιεράς μητροπόλεως καθώς και των γυναικών που προσέφεραν με θείο ζήλο τη διακονία τους, όσο ζούσαν, και τώρα η ψυχή τους αναπαύεται στη Βασιλεία των Ουρανών.

Στη δεξίωση που ακολούθησε συμμετείχαν όλες οι εθελόντριες κυρίες από τις Ενορίες, οι οποίες με πολλή προσοχή άκουσαν τους θερμούς λόγους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, ο οποίος επαίνεσε τον θείο ζήλο τους και την αγάπη τους προς τα ορφανά και τους πτωχούς συνανθρώπους, ενώ τους μίλησε για τα καλά έργα, που ωφελούν την ψυχή του ανθρώπου και που όπως υπογραμμίζουν οι θεόπνευστοι Πατέρες της Εκκλησίας είναι απαραίτητα  στην πνευματική ζωή των πιστών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ