Αρχική » Σχέδια για την ανακαίνιση της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης

Σχέδια για την ανακαίνιση της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης

από kivotos

Οι ώριμες και ολοκληρωμένες μελέτες-προτάσεις ανακαίνισης του πρώτου και παλαιού συγκροτήματος της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης παρουσιάστηκαν σε ειδική συνάντηση που έγινε στους χώρους του Ιδρύματος, στον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη. Την παρουσίαση έκανε ο συντονιστής των μελετητών κ. Κώστας Χατζηδάκης, Αρχιτέκτων- Μηχανικός, ο οποίος ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για την μέχρι σήμερα πορεία των μελετών και εξήγησε θέματα τεχνικής φύσεως του έργου, το οποίο περιλαμβάνει ριζική ανακαίνιση των συγκροτημάτων της πρώτης (παλαιάς) Ακαδημίας, περί τα 5.500 τ.μ.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Ιδρύματος, αναφέρθηκε εις την αναγκαιότητα ανακαίνισης του συγκροτήματος αυτού, καθώς όπως είπε «θα συμβάλλει εις την ανοδική πορεία του Ιδρύματος για τις επόμενες δεκαετίες», σημειώνοντας: «το Ίδρυμα έχει την μεγάλη ευλογία και χαρά το 2018 να εορτάζει τα πενήντα χρόνια μαρτυρίας, διακονίας και λειτουργίας του.

Εις τους εορτασμούς αυτούς, οι οποίοι έχουν προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2018, έχουν προσκληθεί η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός ημών Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και ο εξοχ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, οι οποίοι με ιδιαίτερη χαρά άκουσαν το επετειακό αυτό γεγονός. Στόχος του Ιδρύματος είναι οι εργασίες ανακαίνισης να έχουν ολοκληρωθεί στην επέτειο των 50 χρόνων της Ακαδημίας και να πραγματοποιηθεί ο εγκαινιασμός του ανακαινισμένου αυτού συγκροτήματος για να μπορεί το Ίδρυμα, με την βοήθεια του Θεού, να συνεχίζει την φωτεινή πορεία του και τα επόμενα 50 χρόνια», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος.

Ο Γενικός Δντής του Ιδρύματος Δρ. Κωνστανίνος Ζορμπάς, εξήγησε επίσης την σημασία και αναγκαιότητα της παρεμβάσεως αυτής, η οποία όπως ανέφερε «θα δώσει νέα πνοή και ζωή στο Ίδρυμα». Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης άκουσε, με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον, τις σκέψεις και προστάσεις αυτές δηλώνοντας πως η Περιφέρεια Κρήτης θα συμβάλλει, στον μέγιστο ικανό βαθμό, εις την προσπάθεια ανακαίνισης της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης και θα έλθει αρωγός εις το Ίδρυμα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ